Vesić: Srbija jasno osudila agresiju Rusije na Ukrajnu tanjug

Objavljeno: 15.06.2022. 14:31 Izmenjeno: 15.06.2022. 14:31

Prema njegovim recima, Srbija se danas mnogo bolje pozicionira u svetu, a da državno rukovodstvo vodi srpsku politiku a ne politiku drugih zemalja.

Član predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić ocenio je da je Srbija po pitanju rata u Ukrajni zauzela principijelan stav, a to je da je napad Rusije na Ukrajnu, napad na teritorijalni integritet članice Ujedinjenih nacija.

Vesić je nagalsio da upravo Srbija po tom pitanju vodi najodgovorniju moguću politiku, a to je politika u interesu njenih gradana.

„Vučić vodi politiku u interesu građana a to je da se Srbija razvija, da investicije dolaze, da imamo više radnih mesta i što je najvažnije da u zemlji vladaju mir, stabilnost i da ne bude rata“, naveo je Vesić na TV Hepi i dodao da se državno rukovodstvo trudi da sačuva naše interese tako što će imati zaista dobre odnose sa svim centrima moći u svetu gde može da se odlučuje o našoj sudbini.

Srbija je, kako je podsetio, zemlja ciji je teritorijalni integritet ugrožen jer ima deo teritorije koji nije pod njenom faktickom kontrolom.

„Naš stav je tu veoma jasan i principijelan, ne podržavamo ono što je uradila Rusija u Ukrajni. Ukrajna nije priznala samoproglašenu nezavisnost KiM i nemamo otvorenih pitanja u odnosima sa Ukrajnom a takode i sa Rusijom“, rekao je Vesić.

Dodao je da je svima žao što ratuju dva nama bratska naroda i da se nadamo da će se što pre sukob rešiti.

„Izbeglice nam dolaze svaki dan, to su žene, deca koji nikome ništa nisu krivi“, rekao je Vesić.

Povodom sankcija koje su pojedine zemlje uvele Rusiji Vesić je rekao da je Srbija od početka protiv, jer ne veruje da su delotvorne u međunarodnoj politici.

„One pogađaju običan narod, a Srbija kao zemlja koja je bila pod sankcijama to najbolje razume i ne vidim šta je loše u takvoj politici. Kao država koja vodi odgovornu politiku imamo pravo na stav, ali naše osnovno spoljno-politicko opredeljenje su EU i evropske vrenosti i to je put od koga neodustajemo“, naveo je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana