Vesić: Šolak iz ličnih motiva vodi hajku protiv Grada Tanjug

Objavljeno: 20.06.2019. 17:31 Izmenjeno: 20.06.2019. 17:31

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić upozorio je da suvlasnik SBB i TV N1 Dragan Šolak vodi hajku protiv Beograda kako mu Grad ne bi naplaćivao nelegalno postavljenu kablovsku mrežu na stubovima javne rasvete.

Vesić je rekao da je o tome govorio i juče u Briselu jer vlasnik televizije, čak iako je privatna, nema pravo da lične interese ostvaruje tako što zloupotrebaljava javno glasilo čiji je vlasnik.

„Jugoslav Ćosić i novinari N1 imaju pravo da budu kritični prema meni. … Mislio bih da sa mnom nešto nije u redu kada bi me Ćosić hvalio. Ne sporim Ćosićevo pravo da ne želi da se uređuju ulice, pešačke zone, da je protiv javnog bicikla, možda je to politika koju on podržava“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da suvlasnik N1 Dragan Šolak, preko Ćosića tu TV koristi za obračun sa političkim i poslovnim protivnicima.

Vesić je dodao da su, kada je objavio „uputstvo“ o tome kako Ćosić naredbe Šolaka prenosi novinarima da napadaju Skupštinu grada i njega, počeli „zamenu teza“.

„Odakle meni njihovo uputstvo? Uputstvo mi je poslao novinar sa N1, nisam ga dobio protivzakonito. I sada se pokazalo da  Ćosić saslušava zaposlene i preti im ne bi li otkrio ko mi je izvor, kao i da od novinara traži da se naprave tri vanredne emisije o meni. Naravno da mu je uputstvo za to dao Šolak. Ćosić nije urednik već Šolakov megafon“, rekao je Vesić.

Vesić podseća da je Dragan Šolak vlasnik SBB-a, najvećeg kablovskog operatera u Srbiji i da je to postao koristeći sve moguće privilegije u vladama od Miloševića do 2012. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana