Vesić: SBB priznao da krade struju od građana Tanjug

Objavljeno: 22.07.2019. 18:05 Izmenjeno: 23.07.2019. 09:34

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je SBB konačno priznao da krade struju od građana kojima naplaćuje pretplatu za korišćenje kablovske mreže i upozorio Dragana Šolaka da mu ni Dragan Ðilas neće pomoći da izbegne obaveze prema državi i nastavi da potkrada građane.

foto Beoinfo

Vesić je rekao da se to nalazi u delu saopštenja SBB-a u kojem se navodi da njihova oprema koja se nalazi u stambenim jedinicama služi isključivo za isporuku kvalitetnog signala, a da njihovi pojačivači signala imaju manju potrošnju struje od najslabije sijalice. „SBB priznaje da krade struju građanima, ali eto nije to strašno pošto malo kradu ili kraduckaju, jer to što kradu troši manje od sijalice“, istakao je Vesić.

Dodaje da i za potrošnju, makar bila manja od sijalice, moraju da imaju strujomer, po zakonu, te da i za tu potrošnju, makar bila manja od potrošnje sijalice, što nije tačno, SBB mora da plaća struju.

Vesić je pozvao sve upravnike zgrada da provere da li postoje nelegalni priključci na zajedničke strujomere ili na strujomer nekog od stanara.

„Ukoliko se utvrdi da je tako, u pitanju je krivično delo krađa struje, te pozivam upravnike zgrada da o tome obaveste JKP “Gradsko stambeno“ koje će poslati nadležnu ekipu na teren, zapisnički konstatovati stanje i proslediti prijave nadležnim organima“, naveo je zamenik gradonačelnika u pisanoj izjavi.

Kako je dodao, tako je po zakonu, a zakon će se poštovati u Beogradu ma koliko se SBB trudio da radi mimo zakona.

Vesić navodi da je njegova obaveza da štiti svakog građanina Beograda, pa i one kojima kradu struju.

„U tome me neće sprečiti Ðilasov prijatelj Dragan Šolak sa svim svojim milijardama“, ističe zamenik gradonačelnika.

Vesić je dostavio i prilog u kojem se nalazi pismo jednog upravnika zgrade na Novom Beogradu, u kojem je zahtevano od SBB-a da sklone svoju nelegalno postavljenu opremu sa zajedničkog strujomera sa koga struju plaćaju svi stanari.

Kako je naveo zamenik gradonačelnika, SBB je odgovorio na posebno bahat način.

„Kaže SBB da njihov zahtev da oni sklone svoju nelegalnu opremu “nema osnova“ i ako svi stanari žele da SBB ukloni nelegalnu postavljenu opremu svi treba da potpišu zahtev da to urade!?“, naveo je i doda da time SBB priznaje da ima nelegalnu opremu i da krade struju stanarima, a da bi to prestali da rade svi stanari treba da ih zamole da više ne kradu.

„Ima li veće bahatosti i bezobrazluka?“, upitao je Vesić i dodaje da može Šolak da preti kao u svom najnovijem, nepotpisanom saopštenju, nemirima i pobunom, ali to mu neće pomoći.

Kako kaže, moraće da radi svoj posao u Beogradu po zakonu, moraće da prestane da krade struju od građana i moraće da plaća gradu Beogradu kada koristi javnu infrastrukturu.

„Da izbegne svoje obaveze prema državi neće mu pomoći ni Ðilas, ni bilo kakva politika“, zaključio je Vesić.

One Response to “Vesić: SBB priznao da krade struju od građana”

  1. Dragoslav-Drakche каже:

    Редно и да плаћају, ако ми, грађани, плаћамо по 700,оо динара месечно за неутрошен 1 КWh на појединим бројилима у власништву ( да ли то викендице, куће на селу,…током неког периода у години ), што не би и они и за утрошену потрошњу, како кажу једне сијалице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana