Rekonstruisan objekat Centra za socijalni rad u Rakovici Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 09.12.2021. 11:37 Izmenjeno: 11.12.2021. 09:41

Rekonstruisan objekat Centra za socijalni rad u Rakovici. Ovo je peti centar koji je obnovljen u poslednjih pet godina, precizirao je Vesić.

– Do sada su uređeni centri u Surčinu, na Vračaru, Čukarici, Zvezdari i sada u Rakovici. Obnavlja se i u Grockoj, što će biti završeno u januaru. U međuvremenu izgrađen je novi centar u Obrenovcu – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je precizirao da u Rakovici ima više od šest hiljada korisnika socijalne pomoći.

– Uslovi rada za konkretno u ovom centru 28 ljudi veoma su važni, kao i za ukupan broj zaposlenih u Gradskom centru za socijalni rad koji iznosi oko šest stotina. Oni rade veoma osetljiv i društveno odgovoran posao, koji može da se radi samo s ljubavlju. Zato grad ima obavezu da pokaže tim ljudima da stoji iza njih i da im se dobrim uslovima rada i platama zahvali – kazao je Vesić.

On je najavio da će se grad truditi da širi obim usluga, kako bi se građanima koji se nađu u stanju socijalne potrebe pružila podrška. Vesić je na kraju poručio da novca u budžetu ima dovoljno za velike infrastrukturne projekte, kao i za sređivanje ovakvog prostora u koji nije ulagano četrdeset godina.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je precizirala da je objekat kompletno rekonstruisan.

– Obnova je trajala 45 kalendarskih dana i obuhvatila je podopolagačke radove, zamenu sanitarija, sređivanje zidova i instalacija, tako da prostor sada izgleda maltene kao nov. Poručen je i kompletno nov nameštaj, a naročito smo ponosni na kontrolisanu sobu za viđanje dece, uređenu po svim svetskim standardima. Objekat je prilagođen osobama sa invaliditetom i ima prilaznu rampu i prilagođene toalete i ulaze u kancelarije. Centar ima i panik tastere i video nadzor, radi bezbednosti stručnih radnika i korisnika – istakla je Nataša Stanisavljević.

Ona je zahvalila zameniku gradonačelnika i predsedniku opštine Rakovica na podršci i dobroj saradnji.

Događaju su prisustvovali direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović i predsednik opštine Rakovica Miloš Simić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana