Vesić pozvao građane da učestvuju u kreiranju budžeta grada za sledeću godinu Beoinfo

Objavljeno: 05.11.2020. 19:22 Izmenjeno: 05.11.2020. 19:22

Pozivamo građane da zajedno sa gradskom vlašću učestvuju u kreiranju budžeta za sledeću godinu čiji je nacrt utvrđen  i postavljen na sajt Skupštine grada. On iznosi 124.553.833.604 dinara ili milijardu i 64 miliona evra, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić 

To je manji budžet nego što je bio ove godine, pre korone, jer je budžet na početku ove godine bio milijardu i dvesta pet miliona evra. Mi ćemo predložiti da se sa ovim budžetom uradi čitav niz velikih infrastrukturnih projekata. Više od 19 milijardi smo odvojili za izgradnju infrastrukture u Beogradu i nastavićemo sa razvojem grada. Kroz taj budžet će početi da se gradi metro, krenućemo sa proširenjem Bg voza, završava se obilkaznica oko Beograda, kupuje se novih sto autobusa na gas, izgradićemo 11 novih vrtića. Pored toga nastavljamo izgradnju vodovoda Makiš – Mladenovac, radimo unutrašnju obilaznicu, Bulevar Patrijarha Pavla, krećemo sa izgradnjom podzemnih garaža, fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom selu, zatvara se deponija Vinča i tamo se rade postrojenja za preradu otpada, kreće izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, dom zdravlja u Borči i u Ugrinivcima – istakao je Vesić.

On je pozvao građane Beograda da se upoznaju sa nacrtom budžeta i daju svoje predloge.

– Na sajtu grada se nalazi formular u kome građani mogu da upišu svoje predloge, navedu tačne adrese i kažu šta oni smatraju da je važno da se uradi za njih. Neka predlože svoje parkove, nove vrtiće, domove zdravlja i sve što misle da je važno da njihov život. Suština budžeta je da se poboljša život građana. Mi smo prva lokalna samouprava u Srbiji, koja je stavila nacrt budžeta na glasanje građanima, kao što smo to uradili i prošle godine. Od 14. do 28. novembra sve građanke i građani Beograda će moći da daju svoje predloge za budžet, zatim ćemo narednih sedam dana razmatrati te predloge, objaviti koji su predlozi prihvaćeni te će se nacrt budžeta početkom decembra naći pred odbornicima – kazao je Vesić.

On je istakao da se ne može povećati obim budžeta, ali se može menjati način na koji će se trošiti.

– Poruka naše kampanje je da se u „Beogradu gradi i radi po tvom”. Želimo da zajedno sa građanima kreiramo budžet i da oni odlučuju šta će se raditi u Beogradu. Na taj način možemo kreirati bolji Beograd i budućnost za nas, našu decu i sve koji žive u ovom gradu. Imamo manje novca nego ove godine ali to ne znači da ne možemo pametno da ih trošimo i da radimo ono što je neophodno – zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana