Vesić: Oprema u vrednosti od četiri miliona dinara za četiri porodilišta Beoinfo

Objavljeno: 17.12.2021. 13:44 Izmenjeno: 17.12.2021. 17:01

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor „Parking servisa” Andrija Čupković prisustvovali su potpisivanju ugovora za donaciju medicinske opreme porodilištima u okviru ovogodišnjeg ciklusa akcije „Bebi parking mesto”

Kako je tom prilikom podsetio Vesić, ovo je četvrta godina kako se realizuje ova akcija i svake godine je sve uspešnija.

– Pre četiri godine doneli smo odluku da po ugledu na „Đačko parking mesto” napravimo parking mesta i ispred četiri porodilišta: „Narodni front”, „Višegradska”, „Zvezdara” i od ove godine „Zemun”. Sav prihod se ulaže u nabavku opreme za porodilišta, to jest u ono šta je njima potrebno, kako bi bili još bolje opremljeni. Ove godine prikupljeno je više od četiri miliona dinara – skoro trideset hiljada evra prihoda na tim parking mestima – kazao je Vesić.

Vesić je poručio da će se nastaviti sa ovakvim radom, kako bi „Parking servis” kao društveno odgovorna kompanija i Grad Beograd dodatno pomogli ove zdravstvene ustanove iako one nisu u nadležnosti grada.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio „Parking servisu” na ovoj akciji, kao i svim učesnicima.

– Ovo pokazuje kako zajedno možemo da uradimo dobre stvari za naš grad – naglasio je Vesić.

On je podsetio i to da je više od trideset škola uključeno u akciju „Đačko parking mesto”, te da se novac prikupljen na ovaj način ulaže u ove škole.

Čupković je istakao da je „Parking servis” veoma ponosan na ove dve akcije, ali i na rekonstruisane garaže u Beogradu koje su na evropskom nivou, a neke čak i iznad tog nivoa poput garaže na Obilićevom vencu. On je zahvalio Gradu Beogradu na velikoj podršci.

– Akcija „Bebi parking mesto” postaje tradicionalna i što je veoma važno, iz godine u godinu pravimo mali pomak u pozitivnom smeru. Osim đačkih i bebi parking mesta, u garažama postoje posebno obeležena porodična parking mesta. Porodicama koje dobiju dete odobravamo trideset sati besplatnog parkiranja u zonama. Trudimo se kao društveno odgovorno preduzeće da što više pomognemo u tom segmentu zdravstva – kazao je Čupković.

Oprema za porodilišta kupljena je novcem od plaćanja parkiranja na 24 posebno obeležena bebi parking mesta, koja se nalaze ispred porodilišta GAK „Narodni front”, Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS, Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zvezdara” i Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zemun”. Po šest bebi parking mesta nalazi se ispred svakog od ovih porodilišta.

Na današnjem svečanom uručenju, Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zvezdara” dobila je hirurški instrumentarijum i kontejner za sterilizaciju, GAK „Narodni front” vakuum ekstraktor set i centrifugu hematokrita, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS sedam mehaničkih bolničkih kreveta za opštu negu, sa četvorodelnom ležnom pločom sa antidekubitalnim dušekom i šest nahtkasni za pacijente, a KBC „Zemun” radiohirurški aparat sa dodatnom opremom i medicinsku LED lampu na stativu. Ugovore o donaciji danas su potpisali prof. dr Željko Miković, v. d. direktora GAK „Narodni front”, prof. dr Petar Svorcan, v. d. direktora KBC „Zvezdara”, prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS i prim. dr sc. med. Tomislav Stefanović, upravnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zemun”. Direktori i predstavnici ovih klinika ukazali su na veliki napor države da se ulaže u zdravstvo i u zdravstvene ustanove, najavili nove rekonstrukcije i izrazili zahvalnost za svu opremu koju je obezbedio „Parking servis”.

Kroz akciju „Bebi parking mesto”, od 2017. godine „Parking servis” doniranjem medicinske opreme poboljšava uslove rada beogradskih porodilišta. Oprema se kupuje novcem od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim bebi parking mestima. „Parking servis” svake godine anketira porodilišta obuhvaćena ovom humanom akcijom o njihovim potrebama i nabavlja opremu koja im je neophodna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana