Vesić: Omogućiti restoranima da imaju muziku tokom radnog vremena Studio B

Objavljeno: 04.06.2021. 09:09 Izmenjeno: 04.06.2021. 13:52

Sada kada je ugostiteljskim objektima dozvoljeno da rade do ponoći, Krizni štab treba da promeni odluku koja je na snazi od decembra prošle godine, a po kojoj je zabranjeno imati muziku posle 18 sati. Ovu odluku treba ukinuti i omogućiti da se emituje muzika do ponoći, rekao je za Studio B Goran Vesić i dodao da je o tome razgovarao sa premijerkom Brnabić. 

On je istakao da je u Beogradu vakcinisano više od 715 hiljada lica, a revakcinisano oko 620 hiljada.

– Prvi smo grad u Srbiji u kome je vakcinisano više od polovine punoletnih građana. Beograđanke i Beograđani su bili odgovorni i vakcinisali su se, tako da su sada zaslužili da im se vrati život kao pre epidemije virusa kovid-19 – rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

On je dodao da očekuje da se u Beogradu od 21. juna organizuju koncerti, svadbe, kongresi i svi drugi javni događaji. Takođe, istakao je da se strani turisti već vraćaju u Beograd i da je popunjenost beogradskih hotela oko 60 odsto.

 

Rešićemo problem buke u gradu

Zakon o buci nalazi se od juče na javnoj raspravi i svi koji su zainteresovani, bez obzira da li su građani, udruženja koja se bore protiv buke ili sami ugostitelji, mogu da daju svoje primedbe i predloge kako bismo imali najbolja rešenja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– U ime Grada Beograda zahvaljujem ministarski životne sredine Ireni Vujović jer je prepoznala ovaj problem i reagovala odmah na predlog Grada. Irena Vujović je bila predsednica opštine Savski venac, čiji su stanovnici veoma ugroženi bukom. Ona i ja ćemo se tokom naredne nedelje sastati sa upravnicima stambenih zgrada koji su imali najviše primedaba zbog buke, kako bismo im predstavili rešenja i čuli njihove predloge – rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Objašnjavajući kakve će promene za građane doneti novi zakon o buci, Vesić je rekao da će ovaj problem biti rešen kao što je „Oko sokolovo” rešilo problem bahatog parkiranja.

– Ukoliko građani prijave buku po sadašnjem zakonu, na teren izlazi inspekcija koja konstatuje buku i poziva ovlašćenu kompaniju za merenje buke da zakaže izlazak i utvrdi nivo buke. Jasno je zbog čega nikada niko nije bio kažnjen. Naime, svaki ugostitelj u zakazano vreme za merenje prilagodi jačinu zvuka propisima. Sada, po novom zakonu, svaki komunalni milicioner imaće kod sebe mobilni aparat za merenje buke i moći će da reaguje odmah – prvo, da upozori one koji emituju muziku da nivo zvuka prilagode propisima a onda i da zabrani dalje emitovanje muzike. Nakon toga će uslediti zabrana rada ugostiteljskog objekta ili privremeno oduzimanje sredstva sa koga se emituje muzika. Bićemo beskompromisni kada je u pitanju zaštita građana od maltretiranja. Zato je donošenje zakona i poziv ugostiteljima da ulože novac u zaštitu od buke i tako sebi omoguće da normalno rade, a da ne maltretiraju svoje komšije – rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana