Vesić obišao radove na kanalizacionoj mreži na Medaković padini

Objavljeno: 05.05.2020. 15:42 Izmenjeno: 05.05.2020. 19:06

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici Veselina Čajkanovića na Medaković padini i istakao da su radovi izuzetno važni za više od 600 porodica koje žive u ovom naselju.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić, kao i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević.

Vesić je za Tanjug istakao da će prva faza radova na primarnoj kanalizaciji obuhvatiti oko 80 kuća.

– Vrednost radova je oko 600.000 evra i finansira ih JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” iz svojih sredstava, a u drugoj fazi ćemo raditi bočne ulice. Nadam se da ćemo u narednom periodu, najduže za godinu dana, imati rešen problem u ovom naselju gde se ljudima kod god padne kiša izliva kanalizacija – rekao je Vesić.

Kako je istakao, ovaj deo kanalizacione mreže vodi do vrtića „Oblačak”, koji je bivša gradska vlast pustila u rad 2012. godine, a da pri tom vrtić nije imao ni vodu ni kanalizaciju.

– Ne postoje zakonski uslovi da se takav objekat, bilo stambeni ili poslovni, pusti u rad, kao što se to desilo 2012. godine – dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, vrtić je pre godinu do dve dana povezan na vodovodnu mrežu, a sada će biti „spojen” i na kanalizacionu.

– Posle skoro osam godina od puštanja u rad, vrtić će konačno imati i kanalizaciju. Nastavljamo da rešavamo ovakve probleme. Nekome će izgledati da ovo nije veliki posao i problem, ali za ove ljude je to najveći problem. Nemamo para da rešimo sve probleme odjednom, jer bi nam bio potreban budžet ne od 1,2 milijarde evra, već od 100 milijardi da bismo rešili sve probleme koje Beograd ima, ali rešavamo problem po problem. Građani svakog dela Beograda mogu da vide da nisu zapostavljeni – istakao je Vesić.

Vesić je podsetio da više investicija u Beogradu znači i više sredstava za projekte poput ovog.

– Više kranova u Beogradu znači više novca da se plaća za doprinos, a mi iz tog doprinosa radimo puteve, kanalizaciju, vrtiće, što zači da se Beograd razvija. Zahvaljujući predsedniku Vučiću imamo više investicija i konačno možemo da rešavamo ovakve stvari koje niko nije ni mogao niti hteo da reši. Srećan sam što će biti još ovakvih ulica kao što je Veselina Čajkanovića i što ćemo ljudima rešiti životni problem – zaključio je Vesić.

Član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da su radovi u ovoj ulici primer odgovorne politike koju Grad Beograd vodi, kao i korektnog rada lokalne samouprave. On je dodao da u razgovorima sa građanima opština rešava višedecenijski problem sa kojim su se suočavali u ovom delu Zvezdare.

– Reč je o približno 2.500 stanovnika. Za mesec dana, kada ovo bude završeno, oni će imati uslove koje i zaslužuju. Ovo je još jedna potvrda da vodimo računa i da za nas ne postoje građani prvog i drugog reda. Ovo je samo jedan deo našeg posla i nastavljamo dalje da radimo na osnovu evidentiranih problema. Uz podšku Grada, siguran sam da ćemo jedan po jedan problem uspešno rešavati – rekao je Jeremić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana