Vesić: Na terenu 3.142 radnika javnih preduzeća, njima dubok naklon Beoinfo

Objavljeno: 13.12.2021. 12:49 Izmenjeno: 14.12.2021. 09:21

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je u Beogradu na terenu 110 vozila „Beograd-puta”, 90 velikih kamiona i 20 manjih, kao i 15 mašina za utovarivanje soli

Padavine za dan i po ekvivalentne su mesečnim, zbog čega je velik broj radnika 24 sata angažovan na terenu, naveo je Vesić, i izrazio im veliku zahvalnost na požrtvovanosti.

– Oko tri stotine radnika „Beograd-puta” radi duže od 24 sata, tako da su angažovani maksimalni kapaciteti. Zbog teškog snega oboren je velik broj stabala i bandera. Sinoć do 24 sata, samo „Zelenilo” je intervenisalo 205 puta, a danas je čak 505 zahteva. Palo je više od tri stotine stabala u gradu, 41 bandera javne rasvete, EDB-a, Telekoma i drugih, što se nikada nije dogodilo – naveo je Vesić.

On je u gostovanju na TV Pink precizirao da je od jutros bilo skraćeno devet gradskih linija i trinaest prigradskih, a da su dve linije u međuvremenu puštene. Trenutno imamo 524 linije koje funkcionišu besprekorno, a na njima saobraća 1.379 vozila javnog prevoza. Vesić je naveo da koordinira sa svim direktorima javnih preduzeća, tako da se svi problemi rešavaju u najkraćem mogućem roku.

– U Beogradu se od snega čisti 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta i 500 kilometara ulica drugog prioriteta. Ulice prvog prioriteta, kojima se kreće javni prevoz, prohodne su i upravo smo počeli da radimo ulice drugog prioriteta. Pored toga, postoji još oko 300 kilometara republičkih puteva koje održavaju „Putevi Srbije”, tako da se ukupno 2.800 kilometara ulica i puteva u Beogradu održava – kazao je Vesić.

Noćas je bačeno oko 900 tona industrijske soli i oko 400 tona mešavine kamenog agregata i soli, što je i preventivno rađeno pre snega.

– Radnici „Beograd-puta” uradili su velik posao, ali i ukupno 3.142 radnika svih preduzeća angažovanih na terenu, sa 814 mašina. Osim ulica, čišćena su stajališta javnog prevoza, prilazi bolnicama, vrtićima, školama, kovid ambulantama i drugim javnim ustanovama – rekao je Vesić i zahvalio svim radnicima, kao i policiji i vatrogascima, navodeći da je mnogo životnih priča u kojima su oni pomogli ljudima.

Svi su oni heroji i njima dubok naklon, poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je najteža situacija u Obrenovcu, gde je otkazan odlazak dece u škole jer nema grejanja. Naglasio je da je stalno u vezi sa predsednikom opštine i da sada ima vode, a da je akcenat na tome da se reši situacija u TENT-u, kako bi ova opština dobila grejanje.

Vesić je apelovao i na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i poslovnog prostora i zamolio ih da imaju razumevanja jer „u situaciji elementarne nepogode ne može sve odjednom da se završi”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 17°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana