Vesić: Mnogo manje Beograđana po parkovima ali i dalje dosta neodgovornih građana Tanjug

Objavljeno: 29.03.2020. 14:49 Izmenjeno: 29.03.2020. 15:46

Prisutnost građana Beograda na javnim površinama je danas mnogo manja nego juče ali i dalje ima neodgovornih pojedinaca, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić koji javne površine obilazi sa komunalnom policijom.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bs

“Hvala Bogu da je većina građana razumela da ne smeju da budu na ovakvim mestima i da treba da budu odgovorni prema sebi i drugima”, rekao je Vesić i dodao daje većina parkova potpuno prazna i da je jučerašnji apel urodio plodom.

Ljudi su primećeni u Čuburskom i Karđorđevom parku i tu je intervenisala komunalna policija.

Vesić je izjavio da ne može da razume one koji ne poštuju mere a među niima su i pojedine radnje gde rastojanje nije dva metra ili u njih ulazi više od dozvoljenog broja ljudi, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

“Imamo slučajeve da rade frizerski saloni, čak i ugostiteljski objekti”, rekao je on i dodao da je u Britaniji jutros bilo više od 1.000 mrtvih od posledica korona virusa, dok se u Njujorku svakodnevno duplira broj preminulih.

Vesić je ponovio apele Beograđanima da poštuju propisane mere a vlasnicima kućnih ljubimaca poručio “da su ljubimci i članovi porodice, koji isto moraju da se čuvaju”.

“Molba je da vlasnici naprave takav ritam da izvode svoje kućne ljubimce između pet sati ujutru i 17 sati popodne, jer u suprotnom neće imati ko da ih čuva ako vlasnici budu zaraženi”, rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana