Vesić: Kontrolno-operativni centar „Parking servisa” jedan od najmodernijih u Evropi   beoinfo

Objavljeno: 25.09.2019. 15:44 Izmenjeno: 25.09.2019. 15:44

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je  prezentaciji funkcionisanja Kontrolno-operativnog centra JKP „Parking servisa” u garaži „Masarikova”.

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković.
Vesić je pojasnio da se iz ovog centra kontrolišu sve radnje koje obavlja „Parking servis”.

– On je prvo zamišljen kao kontrolno-operativni centar za potapajuće stubiće jer je ovo preduzeće nedavno, odlukom grada, dobilo nadležnost da upravlja tim sistemom. U ovom trenutku „Parking servis” kontroliše 12 takvih lokacija, od kojih je sedam u centru grada i pet u Zemunu. Reč je o najmodernijim potapajućim stubićima sa kamerama koji se koriste i u Nemačkoj, a pomoću kojih bez problema kontrolišemo ko ulazi u pešačku zonu, a ko ne sme da uđe. Mogu da uđu stanari koji žive u pešačkoj zoni sa posebnim nalepnicama  Sekretarijata za saobraćaj, kola Hitne pomoći i dostavna vozila u predviđenom vremenu. Tako se na vrlo efikasan način rešava bilo kakvo zaklanjanje potapajućih stubića jer postoje dve patrole Komunalne milicije koje će odmah reagovati i naplatiti kazne – rekao je Vesić.

On je naveo da se na taj način potpuno osigurava ulazak i izlazak iz pešačke zone.

– Raspisali smo tender za još 14 lokacija koje ćemo pokrivati potapajućim stubićima, među kojima je i Kosančićev venac. Na taj način ćemo zaštititi pešačku zonu i uz taj restriktivni saobraćaj omogućavati da mogu da uđu samo oni koji imaju pravo. Tako se omogućava da u pešačku zonu u svakom trenutku može da uđe Hitna pomoć i ostala vozila koja su neophodna kako bi građani u pešačkoj zoni mogli da dobiju pomoć koja im treba – rekao je Vesić.

On je pojasnio da se iz ovog centra kontroliše ulaz i izlaz iz svake garaže, kao i komunikacija sa građanima koji imaju problem prilikom naplate.

– Ovo je jedan od najmodernijih centara i malo kompanija u Evropi ima ovakav centar. Na ovaj način pokazujemo da smo neko ko je napravio prve korake ka „Smart sitiju”. JKP „Parking servis” pokazuje da ide u korak sa Evropom i svetom, a to dokazuje i nagrada koju smo dobili u Malagi za garažu na Obilićevom vencu. Tako pokazujemo da ono što radimo u Srbiji može da bude na evropskom nivou, a „Parking servis” je pravi primer za to – kazao je Goran Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana