Vesić: Iznenađuje koliko Jovanović ne poznaje sistem Tanjug

Objavljeno: 13.04.2020. 11:45 Izmenjeno: 13.04.2020. 11:45

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić demantovao je izjavu funkcionera SzS Nikole Jovanovića da je grad smanjio rashode za zdravstvo za 160 miliona dinara, navodeći da od 5. marta ni Beograd ni druge lokalne samouprave nemaju nadležnost nad zdravstvenim ustanovama i da sada nema potrebe da izdvajaju novac jer to čini država.

Zamenik gradonačelnika kaže i da je 50 miliona iz tog fonda direktno prebačeno na Zavod za biocide, koji obavlja dezinfekciju grada tokom epidemije korona virusa i ističe ga Jovanović iznenađuje nepoznavanjem sistema.

Vesić je tako odgovorio šefu odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikoli Jovanović, koji tvrdi da je Gradsko veće Beograda, usred vanrednog stanja i epidemije virusa Covid-19, smanjilo rashode za zdravstvo za 160 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika u saopštenju navodi da je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, koji je usvojen prošle godine, primarna zdravstvena zaštita prebačena sa lokalnih samouprava na Republiku Srbiju i da je u skladu sa tim zakonom Vlada Srbije 5. marta ove godine donela Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad domovima zdravlja kao i Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad zavodima koji obavljaju zdravstvenu delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

„Kada smo kod toga gde je upotrebljen taj novac 50 miliona je direktno prebačeno na Zavod za biocide koji vrši dezinfekciju tokom ove epidemije. Do sada je Grad Beograd platio Zavodu za biocide dodatnih 153 miliona dinara pa dezinfekcija košta do sada 203 miliona dinara“, naveo je Vesić.

On kaže da, kada bi želeo da bude maliciozan, mogao da kaže da Jovanović ne želi da Zavod za biocide dezinfikuje Beograd i da se hlorom peru ulice.

„A kako je to izgledalo kada je Jovanovićev šef Ðilas upravljao zdravstvom u Beogradu pre nego što su kliničko bolnički centri 2014. prešli sa grada na Republiku, a ove godine i domovi zdravlja, građani Beograda mogli su da vide. Ðilas je za pet godina vlasti u četiri kliničko bolnička centra kupio sedam respiratora. Danas samo KBC Dragiša Mišović ima preko 130 respiratora. Tako da bi im bilo bolje da ćute ako ne znaju o čemu pričaju“, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana