Vesić: Gradonačelnik Radojičić i ja bićemo dobar tim Tanjug

Objavljeno: 10.06.2018. 09:47 Izmenjeno: 11.06.2018. 10:32

Gradonačelnik Zoran Radojičić i ja bićemo dobar tim, kao što smo bili u izbornoj kampanji, i sa pomoćnicima gradonačelnika, članovima Gradskog veća sekretarima i direktorima javnih preduzeća nastavićemo uspešno da razvijamo grad, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

On za današnji Blic ističe da će sada, kao zamenik gradonačelnika, imati više odgovornosti nego dok je bio gradski menadžer, kao i da će se i dalje operativno baviti javnim preduzećima, velikim projektima i ekonomijom grada.

Prema njegovim rečima, najvažniji prioritet nove gradske vlasti je početak gradnje metroa i do kraja 2020. počinje izgradnja prve linije.

Metro podrazumeva dve linije i četiri integrisane linije BG voza. Prva linija dužine 22 kilometra biće od Makiškog polja do Ade Huje. Najopterećenija gradska saobraćajnica je Bulevar Živojina Mišića, a stanica metroa na Makiškom polju će „kupiti“ sve putnike sa Čukarice, iz Sremčice, Obrenovca, Barejeva i Lazarevca, koji će metroom dolaziti do grada. Tako ćemo rasteretiti ovaj potez, jer neće biti autobusa, kazao je Vesić.

On je kazao da je drugi veliki projekat završetak obilaznice oko Beograda koji se radi zajedno sa Republikom, a posao je pri kraju.

Grad radi još jednu unutrašnju obilaznicu, spoljni magistralni prsten u okviru kojeg gradimo most na Adi Huji. Gradnju počinjemo 2020, a vrednost radova je oko 180 miliona evra, rekao je zamenik gradonačelnika.

Napomenuo je da se do kraja maja sledeće godine završva postavljanje šina na Mostu na Adi i tako se povezuju Banovo Brdo i Novi Beograd i tada će početi uklanjanje Starog savskog mosta i izgradnja novog.

Istovremeno, počinjemo izgradnju gradskog tunela koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice, a završvavati skoro kod Pančevačkog mosta. Ovaj tunel će smanjiti obim saobraćaja u centru grada za 14 posto, zagađenje za skoro 10 posto i skratiti put vozačima za oko osam posto, kazao je Vesić.

Od projekata koji nisu infrastrukturni, Vesić navodi Muzej grada na uglu Resavske i Nemanjine, gondolu koja će povezivati Ušće i Kalemegdan, Naučvo-istraživaški centar „Nikolas Tesla“ na mestu stare električne centrale na Dorćolu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana