Vesić: Grad Beograd će kupiti tablet računare za sve đake od prvog do četvrtog razreda   Tanjug, STB

Objavljeno: 25.05.2021. 15:04 Izmenjeno: 25.05.2021. 15:04

Svi đaci od prvog do četvrtog razreda na teritoriji grada Beograda dobiće 1. septembra tablet uređaje iz kojih će moći da uče u novoj školskoj godini, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

On je precizirao da će Grad Beograd 1. septembra kupiti 67.592 tableta i da će svaki imati karticu uz besplatni vaj-faj. Tako će svako dete imati besplatni internet kod kuće bez obzira na to da li njegovi roditelji u stanu imaju internet ili ne.

– Tableti će biti podeljeni putem škola, roditelji će ih zaduživati, a mi ćemo sredinom juna raspisati konkurs za kupovinu digitalnih udžbenika. Svako dete će dobiti digitalnu verziju udžbenika. Kupujemo takođe 6.949 laptopova za nastavnike koji rade sa tom decom i svaki od njih će dobiti laptop kako bi mogao da održava nastavu koristeći digitalne udžbenike – istakao je Vesić.

Dodao je da roditelji već uveliko kupuju udžbenike i pozvao direktore da obaveste roditelje đaka da će deca dobiti besplatne digitalne udžbenike.

– Oni to moraju da urade, a naravno stvar je roditelja da li žele da njihovo dete pored toga ima i obične udžbenike. Direktori su dužni da obaveste roditelje đaka šta Grad Beograd kupuje za njihovu decu. Možda će neko zbog toga da odluči da ne kupi udžbenike, već da njegovo dete uči iz digitalnih – rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana