Vesić: Galeriju Progres može da kupi ko hoće ali ostaje umetnička galerija Beoinfo

Objavljeno: 02.10.2019. 15:42 Izmenjeno: 02.10.2019. 15:51

Kada je građena Palata Progres, Grad Beograd je dao dozvolu pod uslovom da se u okviru zgrade izgradi umetnička galerija. Zato galerija Progres mora da ostane prostor za umetnost, kaže Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Godan Vesić izjavio je povodom oglasa o prodaji imovine kompanije “Progres ad Beograd“ da galeriju Progres može da kupi ko hoće ali mora da ostane prostor za umetnost.

– Na predlog Grada Beograda Vlada Republike Srbije je zabranila prodaju namene Galeriji Progres. Grad Beograd ne interesuje ko će biti vlasnik Galerije, ali ona mora da ostane umetnička galerija. Ukoliko postoji pojedinac ili kompanija koji žele da plate 5.277.144,60 evra kako bi bili vlasnici umetničke galerije mi smo u gradu srećni. Svi potencijalni kupci bi trebalo da znaju da postoji odluke Vlade da galerija ostaje prostor za umetnost – rekao je Vesić.

On je dodao da je važno da svi potencijalni kupci znaju zaštitu po kojom je galerija.

Da Vlada nije zaštitila na ovaj način galeriju ko zna kome bi ovaj prostor bio prodat i tu bi sutra mogla da se pojavi kladionica. Grad Beograd to ne dopušta – poručio je zamenik gradonačelnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana