Vesić: Ðilas se žali MMF-u, a oterao ga kad je bio na vlasti Tanjug

Objavljeno: 07.07.2019. 14:29 Izmenjeno: 07.07.2019. 14:30

 “Ðilas misli da svi građani Srbije, kada je on u pitanju, pate od amnezije jer sada piše i žali se MMF-u dok je tu istu instituciju kada je bio na vlasti izbacivao iz Srbije“. kaže Vesić. 

Član Predsedništva SNS Goran Vesić poručio je  Draganu Ðilasu povodom kritika koje je uputio MMF-u zbog EPS-a da pre nego što nekome deli lekcije prvo osudi i odrekne se onog „Tadićevog Ðilasa“ koji je uništavao Srbiju, jer bez toga nema kredibiltet da govori bilo šta.

“Ali to je Ðilas. Danas ubeđuje ljude u sve suprotno od onoga što je radio kada je bio na vlasti. Piše MMF-u i traži od njih da napadaju Vučića, a kada je Ðilas bio vlast izbacio je MMF da ga slučajno ne bi kritikovali“, naveo je Vesić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Vesić kaze da to nije zaboravljeno a da Ðilas ima veliki problem, jer je sam sebe ubedio da on nije onaj Dragan Ðilas koji je vladao kao šerif Beogradom i da on nije onaj Dragan Ðilas koji je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik.

„Mislim da on veruje da on nije onaj Dragan Ðilas koji je na početku mandata prijavio od imovine ženinu kuću na Dedinju, automobil SABB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine a kada je otišao sa vlasti, 2016. godine, sam je rekao da samo u nekretninama ima više od 24 miliona evra”, rekao je Vesić.

“On veruje da on nije onaj Ðilas koji je kao gradonačelnik trgovao sekundama sa Studijom B, koji je bio u vlasništvu grada i Javnim servisom. On zaista misli da on nije onaj Dragan Ðilas koji je od grada oteo parcelu namenjenu deci i koji je napravio Kuću Velikog brata”, kazao je Vesić.

Vesić je pozvao Ðilasa i da objasni “ko je bio onaj Ðilas koji je dok je vladao zemljom, sa Tadićem i Jeremićem, povećao javni dug zemlje na 79 odsto bruto domaćeg proizvoda, ko je bio Ðilas čija je vlast tada zaduživala zemlju po najlošijim kamatama i ko je bio Ðilas čija vlast je imala negativan bruto domaći proizvod?”

Vesić ističe da na Ðilasovu veliku žalost javni dug ove godine iznosi manje od 50 odsto bruto domaćeg proizvoda i dodaje da “Srbija danas ima zaposlenost na najvišem nivou u modernoj istoriji”.

Naveo je i da je po rastu privrede Srbija među prve četiri zemlje u Evropi, podsetio na dugove koje je PKB imao u Ðilasovo vreme, te naveo da je, između ostalog, planirao bonuse samo za direktore, a da ga radnici nisu interesovali.

Mnoge kredibilne instucije i zvaničnici poput Svetske banke, MMF-a i čelni ljudi Evropske unije poput Angele Merkel, kako kaže Vesić, hvale ekonomske uspehe Srbije i našu odgovornu politiku, a upravo je neke od njih kao MMF, dodaje, Ðilas izbacio iz Srbije još 2011. godine kako bi on, Jeremić i njima bliski tajkuni mogli da pljačakaju Srbiju.

“Zato poručijem današnjem Draganu Ðilasu da pre nego što se usudi da nekom deli lekciji prvo osudi i odrekne se onog Tadićevog Ðilasa koji je uništavao Srbiju jer bez toga nema kredibiltet da govori bilo šta”, poručio je Vesić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je ranije danas da je EPS zbog „nestručnog vođenja, pljačke i isisavanja para“ 2018. godinu završio sa gubitkom od, kako tvrdi, 11 miliona evra. Ðilas je još upitao predstavnike MMF koji su hvalili reforme i napredak u Srbiji zašto sada ćute na, kako kaže, gubitke EPS-a i pad industrijske proizvodnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana