Vesić: Ðilas na Beograd gleda kao na lični plen Tanjug

Objavljeno: 13.12.2017. 18:45 Izmenjeno: 13.12.2017. 18:45

Član Predsedništva SNS Goran Vesić je, povodom najave kandidature Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, izjavio da je Ðilas grad Beograd uvek doživljavao kao svoju privatnu svojinu i lični plen i da se kandiduje kako bi ponovo „oteo Beograd zajedno sa Jankovićem, Jeremićem i Šapićem, a sve pod patronatom Miroslava Miškovića“.

Vesić u izjavi za medije navodi i da je danas, kada je Ðilas najavio kandidaturu, na njegov račun iz budžeta grada uplaćeno 10.000 dinara. „Svakog meseca, od 2014. godine do danas Ðilas primi pare iz gradskog budžeta i to zaključno sa današnjom uplatom 373.506 dinara. Za te pare je obavezan da dolazi na sednice Skupštine grada i da radi u interesu onih građana koji su pre četiri godine za njega glasali. Od 42 sednice koje je održala Skupština grada, bio je samo na jednoj“ navodi Vesić.

Kako ističe to pokazuje kako Ðilas razume politiku. „Za njega je politika mesto na kome sa istim žarom uzima od gradana 10 hiljada dinara kao i 100 hiljada ili milione“ ukazao je Vesić.

Ocenjuje i da je Ðilas grad Beograd uvek doživljavao kao svoju privatnu svojinu i lični plen. „Najbolji primer za to je slučaj kada je uništio Pionirski grad, oteo ga deci kako bi tamo uselio Kuću Velikog brata. Bio je suvlasnik firme koja je izgradila Kuću Velikog brata, a potom sam sebi odredio kiriju od 416 evra za 2.000 kvadrata. Četiri godine nam je trebalo da iz Pionirskog grada izbacimo razne Ðilasove pulene i drugare i vratimo ga deci“ ukazao je Vesić.

Vesić dodaje i da je Ðilas tako radio i sa Ikarbusom kada je doneo odluku da kupi 200 poljskih autobusa umesto domaćih, čime je, podvlači, naneo gradskom budžetu štetu od 20 miliona evra. „Građani i danas mogu da vide raspale podzemne kontejnere koje je kupio Ðilas tako što je uzeo kredit od pet miliona evra koje grad i danas vraća. Te podzemne kontejnere danas menjamo i građani plaćaju njihovu zamenu“ dodao je.

Podseća da je Ðilas prošle godine u medijima govorio kako je „Vučić naš najbolji politički igrač“ a danas za njega priča da je diktator. „Pre godinu dana Ðilas je bio predsednik Košarkaškog saveza i Vučić mu je trebao da Vlada izdvoji skoro 3 miliona evra da se u Srbiji igra kvalifikacioni turnir za Olimpijadu. Zato je i hvalio Vučića jer kod Ðilasa odnos prema bilo kome zavisi samo od novca. Danas, kada više nema funkciju napada Vučića“ ocenio je Vesić.

„To najbolje govori zašto se kandiduje kako bi ponovo oteo Beograd zajedno sa Jankovićem, Jeremićem i Šapićem, a sve pod patronatom Miroslava Miškovića. Ðilas ne može bez funkcije jer mu vlast treba da otima novac od građana i bogati se“ rekao je Vesić i poručio da su Aleksandar Vučić i SNS najveća prepreka „da ova bratija ponovo otima od građana, zgrće milione i bogati se“.

Zato oni mrze Vučića i zato se trude da ga sruše, zaključio je član predsedništva SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana