Vesić: Beograd se okreće proizvodnji zdrave hrane

Objavljeno: 16.05.2019. 12:00 Izmenjeno: 16.05.2019. 12:00

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je prijemu u Starom dvoru koji je održan povodom početka Svetske konferencije unije veletržnica. Skupu je prisustvovao i direktor JKP „Gradske pijace” Bojan Bajagić, kao i delegati iz više od 30 zemalja koje učestvuju na predstojećoj konferenciji.

Vesić je kazao da je za Grad Beograd velika čast što je domaćin ove konferencije i što će 150 delegata iz preko 30 zemalja sa pet kontinenata uživati u našem gradu.

– Beograd je najznačajnija turistička destinacija u ovom delu Evrope i mi svake godine imamo porast turista od preko deset odsto. Beograd je takođe grad koji se okreće proizvodnji zdrave hrane. Uloga pijaca u samoj distribuciji hrane je nezamenjiva, a mi u Srbiji imamo običaj da kažemo da su pijace „puls grada” jer na njih dolaze svi i zato su nam one od velike važnosti. Biće nam veliko zadovoljstvo da vam narednih dana predstavimo Palilulsku pijacu, naš novi projekat, pijacu koja će biti najmodernija u ovom delu Evrope. Ona je prva koju ćemo rekonstruisati na taj način i tako ćemo narednih godina raditi i ostale. Ispred nas je i proces pretvaranja „Veletržnice” u nacionalnu, što je od velikog značaja za Beograd i Srbiju. Bićete u mogućnosti da prisustvujete i Beogradskom noćnom marketu, manifestaciji kojom želimo da produžimo radno vreme pijaca i obezbedimo i drugačije sadržaje. Želim vam uspešan rad, da zapamtite naš grad i u Beograd se vratite kao turisti. O Beogradu ćete čuti razne stvari, ali će vam svi reći da je naš grad velikog srca u kome ima mesta za svakog prijatelja – rekao je Goran Vesić.

Direktor JKP „Gradske pijace” Bojan Bajagić zahvalio je Bordu direktora unije veletržnica što je omogućio da se konferencija održi u Beogradu, zatim zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na podršci, Privrednoj komori Srbije, kao i svima koji su omogućili da se ova konferencija održi u našem gradu. Glavna tema konferencije koja će 16. i 17. maja biti održana u hotelu „Metropol” je „Izazovi u lancu snabdevanja svežom hranom”, a sam skup doprineće da se Beograd i Srbija predstave i pozicioniraju kao mesta gde se proizvodi zdrava hrana, daljem razvoju privrede, poljoprivrede i turizma.

Uz glavnu temu, događaj će ponuditi plenarne diskusije koje će pokrivati različite segmente, a biće prezentovana i izgradnja najmodernije pijace u Jugoistočnoj Evropi – pijace Palilula.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana