Beograd poklonio sve automobile Tanjug

Objavljeno: 10.06.2019. 14:34 Izmenjeno: 10.06.2019. 17:01

Grad Beograd ne poseduje više nijedan automobil, stari su poklonjeni lokalnim samoupravama u Srbiji, a za potrebe Grada Beograda će biti iznajmljivani, poručio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd, ističe Vesić, nije kupio ni jedan novi automobil.

„Mi smo prva lokalna samouprava u Srbiji koja je donela odluku da više nema automobile u vlasništvu“, rekao je Vesić i dodao da je stotinak utomobila, koliko je posedovao Grad Beograd, rashodovan, a jedan deo je poklonjen lokalnim samoupravama u Srbiji.

Grad Beograd je, kaže zamenik gradonačelnika, odlučio da iznajmljuje automobile za svoje potrebe.

„To je praksa i u većini zemalja Evropske unije, jer više ne želimo da grad bude vlasnik automobila. To znaći da ćemo ih menjati na svakih pet godina sa novim automobilima što je praksa u razvijenim zemljama sveta. Grad Beograd će na ovaj način štedeti jer neće plaćati troškove održavanja, rezervnih delova i oštećenja“, rekao je.

Upitan zašto baš automobile kompanije Auto-Čačak, zamenik gradonačelnika je rekao da gradska uprava nema pravo niti moć da odlučuje ko će se javiti na javni oglas, koji je bio otvoren ža sve kompanije.

„Ono što je važno istaći, automobile, koje ćemo iznajmljivati i koji će doneti uštede Gradu Beogradu, nisu za gradske funkcionere, već se kupuju za komunalnu policiju, gradske inspekcije, te za gradske sekretarijate, jer postoji veliki broj službenika koji rade na terenu“, rekao je Vesić.

Njemu lično je, ističe, važna činjenica da paušalne i netačne ocene o svakoj, pa i ovoj temi, dolaze od Dragana Đilasa, koji, kako kaže, ne izlazi iz džipa, a smeta mu što će radnici u gradskim sekretarijatima, inspekcijama i komunalnoj miliciji imati skromna i pristojna prevozna sredstva kojima će obavljati svoj posao za građane Beograda.

Dodao je da on lično od 2014. godine vozi svoj privatni automobil, nije, kaže, koristio ni stare gradske automobile, pa neće ni nove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana