Veliki projekat gradnje kanalizacione mreže počeo u Mionici Studio B, Tanjug

Objavljeno: 12.10.2021. 14:23 Izmenjeno: 13.10.2021. 09:35

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je početku izgradnje 19 kilometara kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci.

Krećemo sa projektom Čista Srbija i u narednih pet godina uložićemo četiri milijarde evra rekao je ministar i dodao da će u narednih mesec dana početi radovi u još 16 lokalnih samouprava.

Projekat Čista Srbija vrednosti četiri milijarde evra kojim je u narednih pet godina predviđena izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, započet je u Mionici. Šta će nam svi putevi, auto putevi, brze pruge, ako i dalje ovoliko ljudi bude imalo septičke jame istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i dodao da sva ta otpadna voda ide u naše reke što je dugoročno neodrživo.

Momirović je istakao da je Mionica najbrže pripremila projektnu dokumentaciju, zbog čega najveći projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture kreće u ovoj opštini. Projekat „Čista Srbija“ u narednih mesec dana započeće na području 16 lokalnih samouprava, a ukupno će se realizovati na teritoriji 73 lokalne samouprave širom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana