Velika zainteresovanost građana za vakcinaciju na Zemunskom keju Beoinfo

Objavljeno: 22.05.2021. 12:32 Izmenjeno: 23.05.2021. 10:29

Autobus za vakcinaciju, koji je po drugi put postavljen na Zemunskom keju, omogućava građanima da prime Sinofarm  i Fajzer vakcinu u periodu od 9 do 17 časova

Kao i prošle subote kada je autobus, takođe bio postavljen na Keju, građani pokazuju veliko interesovanje.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Grad Beograda Nataša Stanisavljević i predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević uverili su se da su građani izuzetno zadovoljni što i na ovaj način mogu da dođu do vakcine i time zaštite svoje zdravlje, ali i budu deo globalne kampanje za sticanje kolektivnog imuniteta i vraćanja života u normalne tokove.

Nataša Stanisavljević naglasila je ovom prilikom da važno da se nastavi ovaj tempo i da se stepen imunizacije povećava iz dana u dan.

– U Beogradu je vakcinisano 48,1 odsto punoletnih građana i polako se približavamo toj važnoj brojci od 50 odsto. Upućujemo apel mladima da se odazovu u što većem broju.  Zato punktovi za vakcinaciju moraju biti dostupni svima, zato su otvoreni i punktovi u tržnim centrima, i zato je danas i ovde autobus za vakcinaciju. Grad Beograd ima odličnu saradnju sa svim opštinama, sa Vladom Republike Srbije i svi smo posvećeni istom cilju, a to je imunizacija stanovništva –  rekla je Stanisavljević.

Gavrilo  Kovačević je naglasio da opština Zemun u kontinuitetu od početka pandemije pruža podršku zdravstvenom sistemu.

– Zajednički cilj je dostizanje kolektivnog imuniteta kako bismo se vratili normalnom životu. Pored kol centra i mobilnih timova, uputili smo preko 15 hiljada poziva privrednicima da im ponudimo mogućnost da u saradnji sa Domom zdravlja organizujemo vakcinaciju za zaposlene. Takođe, uputili smo poziv obrazovnim institucijama, i stavili akcenat na mlade, da ih i na ovaj način motivišemo da se vakcinišu. Već smo organizovali vakcinaciju u školi Ilija Birčanin, u preduzeću Insa, a za ponedeljak je zakazana i vakcinacija zaposlenih u fabrici Galenika, tako da svi koji su zainteresovani mogu da nam se obrate. Mi smo spremni da brzo reagujemo i praktično za 24 sata napravimo raspored za vakcinaciju’ – rekao je  Kovačević.

Na keju su građani imali i priliku da se posavetuju sa lekarima Doma zdravlja Zemun, dobiju odgovore na sva pitanja, naročito vezano za imunizaciju mladih. Pedijatar dr Biljana Radičević naglasila je da su mladi osvešćeni, da prate tokove, da žele da se vakcinišu i da će svakako ova kampanja koja je okrenuta ka njima još više uticati na dostizanje kolektivnog imuniteta.

Autobus za vakcinaciju preuređen je po preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje. Ceo proces od prijave do vakcinacije traje nekoliko minuta. Građani koji su prvu dozu primili u namenskom autobusu, revakcinišu se u domovima zdravlja na teritoriji gde imaju prebivalište.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana