Vaterpolisti Crvene zvezde u Splitu napadnuti noževima, šipkama, palicama Tanjug

Objavljeno: 09.02.2019. 16:00 Izmenjeno: 10.02.2019. 09:26

Četvorica vaterpolista „Crvene zvezde“ napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa „Mornarom“ u Regionalnoj ligi. „Da nisam skočio u more, ubili bi me“, rekao Aleksandro Kralj, napadnuti golman. VSS traži pojačanu bezbednost u Hrvatskoj.

Foto: Youtube, screenshot

Beogradski mediji javili da se igrači „Zvezde” vraćaju u Beograd, i da je utakmica otkazana, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, vaterpolisti Zvezde u klupskim obeležjima napadnuti su na Rivi, šetalištu u centru Splita.

Dok su trojica uspela da pobegnu, golman Aleksandro Kralj je posle nekoliko udaraca skočio u more.

Jedna devojka je prišla i pomogla Zvezdinom golmanu, dok se iz okupljene mase čulo  neodobravanje „Ipak je on četnik“….

„Dnevnik.hr“ navodi da su prve reči Kralja po izlasku iz vode bile:

„Da nisam skočio u more, ubili bi me“.

Splitska policija saopštila da je vaterpolista odbio lekarsku pomoć i da traga za petoricom napadača.

 

Jelenić: Katastrofa, Kralj skakao u more…

 

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda i Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Kako je preneo hrvatski „24 sata“, četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a najteže je prošao Kralj.

Jelenić je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se oseća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.

– Napadnuti su u kafiću na rivi, morao je da skače u more Kralj, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao – rekao je Jelenić Tanjugu. Splitska policija traga za petoricom napadača.

 

Milojević: Igrači napadnuti noževima, šipkama, palicama

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima, iako nijednog trenutka nisu provocirali.

Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa fakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

„Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obeležja, a ne navijačka. Najnormalnije su sedeli, konobar je prepoznao obeležja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su hteli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama“, rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS.

Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbednost.

„Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice“, rekao je Milojević, dodavši da ga niko iz Mornara nije kontaktirao.

Milojević je podsetio da gostovanje Mornara u Beogradu i da su hrvatski vaterpolisti nosili gaće sa oznaka poznate navijačke grupe iz Splita „Torcida“.

„Ti isti igrači su igrali u gaćama Torcida, a niko nije napravio problem. Kao predstavnik kluba nikad ne bih dozvolio da neko pridaje njima i dođe do incidenta“.

Prema njegovim rečima ponosan je što takve stvari ne mogu da se dese u Srbiji.

„Bilo bi me sramota da se nešto loše dogodi u Srbiji. Mi nikada nismo takvu sliku pokazali i nadam se da i nećemo. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjici“.

Kako kaže, u ovom momentu se samo brine za bezbednost vaterpolista, a od daljim koracima nije razmišljao.

 

VSS traži pojačanu bezbednost u Hrvatskoj

Vaterpolo savez Srbije tražiće pojačane mere bezbednosti za gostovanja u Hrvatskoj u Evrokupu nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu.

Reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. marta, a mesec dana kasnije čeka je završni turnir u Zagrebu.

„Tražićemo povećane mere bezbednosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni… Čekaju nas utakmice u Sisku i Zagrebu, nadam se da se neće ponoviti incident kao u Splitu“, rekao je direktor VSS Đorđe Đorđević na konferenciji za novinare u VSS-u.

On je naglasio da VSS ima dobru saradnju sa hrvatskim Savezom i klubovima, ali da poslednji incident dovodi u pitanje učešće srpskih klubova u Hrvatskoj.

„Ove godine se igra nezvanično svetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku, srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje da li će igrati“, zaključio je on.

 

VK Mornar osudio napad na vaterpoliste Zvezde

Vaterpolo klub „Mornar” oštro osuđuje današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, rekao je sekretar „Mornara” Vili Marinić.

„Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad”, rekao je Marinić, prenosi Tanjug.

Četvorica vaterpolista „Crvene zvezde” napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa „Mornarom” u Regionalnoj ligi, a Marinić kaže da VK „Mornar” žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju regionalnu ligu po celom regionu, bez ikakvih incidenata.

On je za hrvatski portal Indeks dodao da su vaterpolisti „Crvene zvezde”, s kojima je „Mornar” trebalo da večeras u 20:30 sati igra utakmicu regionalne lige, doputovali u Split juče po podne.

„Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu”, rekao je on.

Hrvatski portal „24 sata” navodi da su vaterpolisti „Zvezde” u klupskim obeležjima napadnuti na splitskoj Rivi, da su trojica pobegla, a da je jedan zbog nekoliko udaraca čak morao da skače u more.

Predsednik vaterpolo kluba „Crvena zvezda” Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana