Vasiljević: Đilasov jeftin politički performans Studio B, Tanjug

Objavljeno: 04.05.2020. 10:10 Izmenjeno: 04.05.2020. 13:45

Savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević govoreći o jučerašnjem snimku Dragana Ðilasa objavljenom na društvenim mrežama, u kojem navodi da su njegova deca uznemirena zbog povika „Ðilase, lopove“, Vasiljević kaže da je to jeftin politički performans.

ALO-foto Ana Paunković

Savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević je navela da sve vreme tokom vanrendog stanja predsednik nijednom nije pomenuo svoje političke protivnike, dok su Ðilas, njegovi koalicioni partneri i mediji 50 i više dana na dnevnom nivou vredajli Vučića, njegovu porodicu.

Kako kaže, deca predsednika Aleksandra Vučića su bila i na naslovnim stranama, vređali su ih na Tviteru, pretili, dok Ðilasovu decu niko nije ni pomenuo.

„Niko od medija u Srbiji nije Ðilasovu decu stavio na naslovnu stranu, a decu Vučića jesu i to često“, rekla je Vasiljević i upitala zašto bi dete Dragana Ðilasa bilo zaštićenije od Vučićeve dece.

Istakla je i da niko ne treba da pominje decu političara.

Vasiljević je rekla da će danas biti održan sastanak predsednika Vučića sa predsavnicima stranaka koje su predale listu.

Dodala je da nema zakonskog osnova da se izbori odlože na jesen i da bi jedini način da se to uradi bio da vanredno stanje traje do tada.

Ona je prokomentarisala i pismo ambasadora povodom Dana slobode medija, navodeći da ambasadori u tom pismu zameraju Srbiji na tabloidizaciji, iako, kako kaže, tabloidi nisu nastali u Srbiji i izuzetno su čitani i u drugim zemaljama, poput Nemačke, gde Bild ima tiraž od 1,3 miliona.

 

Nisam očekivala medijsku kampanju protiv lekara

Savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević izjavila je da nije očekivala medijsku kampanju protiv lekara tokom vanrednog stanja i da je očekivala veću solidarnost medija.

„U dve, tri nedelje je bila takva kampanja da dolazite u situaciju da se doktori koji su radili i za vreme variole vere, koji imaju ogromno iskustvo, stave pred optužbe bez dokaza da manipulišu podacima, da su neobavešteni, da njih lažu, kao da su doktori juče došli iz šume na konferenciju, pa im vlada saopštava podatke“, rekla je Vasiljević za Prvu televiziju.

Vasiljević je rekla da su mediji u Srbiji podeljeni na one koji su za vlast i protiv vlasti, a da su se u tom ratu opozicionih medija protiv vlasti i provladinih medija protiv opozicije, na udaru našli lekari, ni krivi ni dužni.

„Ne sporim ničije pravo da misli drugačije i da izveštava drugačije, mi to podržavamo i razgovaramo sa svim medijima. Pričam o odnosu medija prema lekarima, vi ste ljude koji nemaju veze sa politikom doveli u poziciju da odgovaraju na politička pitanja“, rekla je Vasiljević i dodala da kabinet predsednika Aleksandra Vučića ne deli medije, da svi imaju priliku da dođu na konferencije i postave pitanje. Ona je rekla i da od medija očekuje da vlast upozore na stvari koje ne vidi, a ne da plasiraju lažne vesti.

Kaže da je mislila da će pandemija biti trenutak kada će postojati solidarnost među građanima i medijima i ocenjuje da u inostranstvu, bez ozbira na kritike, nema kampanje protiv lekara.

Govoreći o događanjima tokom policijskog časa, protestu opozicije ispred parlamenta, lupanju u šerpe, ali i paljenju baklji kao vidu podrške vlasti, Vasiljević je rekla da to nije počela vladajuća stranka, već je poziv na protest potekao od opozicije.

„Mogli su da sačekaju još nedelju dana da se ukine vanredno stanje da krenu u demonstracije, lupaju u šerpe, da imaju poštovanja prema ljudima koji su preminuli, koji su u bolnicama“, rekla je Vasiljević.

Govoreći o protestu opozicije ispred parlamenta tokom policijskog časa, Vasiljević kaže da će oni dobiti krivične prijave i da će morati da plate, ali ističe da nisu bili uhapšeni i da bi u tom slučaju u svet otišla slika „kako vlast u Srbiji hapsi političke protivnike“.

„Ovo je bio način da ih pustite da se izblamiraju i da im još uzmete i pare da se blamiraju“, rekla je Vasiljević.

Upitana da li se blamiraju i oni koji su palili baklje tokom policijskog časa, Vasiljević je odgovorila da se blamiraju i oni koji donose zvučnike u 20.05 da protestuju protiv vlasti i na taj način „kradu pet minuta“ lekarima i medicinskom osoblju

Na pitanje zašto ne važe isti aršini za političke figure i obinčne građane, ona je rekla da bi trebalo da važe i podsetila da je predsednik pozvao nadležne organe da kažnjavaju sve koji krše policijski čas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana