Vanredno zdravstveno stanje u Francuskoj do 24. jula Tanjug

Objavljeno: 02.05.2020. 19:13 Izmenjeno: 02.05.2020. 19:13

Francuska je odlučila da vanredno zdravstveno stanje uvedeno u cilju borbe protiv epidemije krona virusa produži još dva meseca, do 24. jula, saopšteno je posle sednice vlade.

Predlog zakona o popuštanju mera vlada će podneti na razmatranje skupštini u ponedeljak. U ovom predlogu se navodi da bi ukidanje vanrednog zdravstvenog stanja u zemlji u toku ovog meseca bilo preuranjeno i da bi moglo da poveća rizik od prenošenja zaraze.

Predlog takođe sadrži propise o karantinu za ljude koji dolaze iz inostranstva, preneo je portal Frans 24.

Obavezan dvonedeljni karantin za sve koji ulaze u Francusku

Ljudi koji ulaze u Francusku, uključujući francuske državljane, moraće da prođu obavezan dvoedeljni krantin i moguću izolaciju, kako bi se sprečilo širenje korona virusa, saopštio je danas ministar zdravlja Olivije Veran.

Prema njegovim rečima, sprovođenje mera karantina za asimptomatske slučajeve i izolacije za one koi imaju simptome korona virusa nadgledaće pravosudni organi, kako bi se obezbedilo da one budu opravdane i pravedne, prenosi Rojters.

Nova pravila karantina utvrđena su uredbom o produženju vanrednog stanja do 24. jula, koja treba da bude usvojena u parlamentu u ponedeljak.

Francuska je treća najugroženija zemlja na svetu, a do sada je od korona virusa u toj zemlji umrlo 24.594 ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana