Vanredna situacija, zbog obilne kiše u Vlasotincu i u pet sela Beta, Tanjug

Objavljeno: 02.12.2017. 16:55 Izmenjeno: 03.12.2017. 14:01

Vanredna situacija zbog problema izazvanih obilnim padavinama proglašena je danas u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.MUP:Nema ugroženih u Vlasotincu,prati se situacija

Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je do toga došlo jer je obilna kiša izazvala velike probleme na putnoj infrastrukturi i izlivanju kanalizacije, a stanovništvo je ostalo bez vode za piće. „Obilne padavine i naglo otapanje snega 30. novembra i 1. decembra uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i magistralnim putevima, mostovima i propustima, i do prekida saobraćaja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je zbog povećane zamućenosti reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće rešiti sve probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine.-

To je uradjeno kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

Stanovnici Vlasotinca i okolnih sela, koji su juče ostali bez vode za piće zbog prekida rada fabrike vode, vodom za piće se snadevaju iz tri cisterne.

U lokalnom Vodovodu je rečeno da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu ispravnost.

MUP:Nema ugroženih u Vlasotincu,prati se situacija

Na delu teritorije opštine Vlasotince, gde je proglašena vanredna situacija, nema ugroženog stanovništa ni domaćinstava, saopštio je večeras MUP.

Zbog obilnijih padavina i naglog otapanja snega, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije u Vlasotincu vanredna situacija je proglašena na delu teritorije opštine Vlasotince, u mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kruševica i Sredor.

Sve snage Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti, zajedno sa ostalim nadležnim službama prate situaciju na terenu i spremno čekaju najavljene padavine, navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, na ovom području došlo je do izlivanja vode iz pojedinih bujičnih potoka, što je prouzrokovalo oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, kao i prekida u saobraćaju.

Zbog povećanja mutnoće u koritu reke Vlasine došlo je do prekida u vodosnabdevanju stanovništva Vlasotinca i okolnih naselja pijaćom vodom, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana