Usvojen budžet AP Vojvodine za 2018. godinu Tanjug

Objavljeno: 22.12.2017. 10:25 Izmenjeno: 22.12.2017. 10:25

Nakon višesatne rasprave usvojen je predlog Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2018. godinu.

Predlog budžeta podržalo je 74 odbornika iz redova vladajuće koalicije, 21 opozicioni odbornik glasao je protiv takvog predloga, a jedan je bio uzdržan.

Vlada AP Vojvodine na raspologanju će u idućoj godini imati približno 68,5 milijardi dinara, a prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, glavna karakteristika njegove strukture ogleda se u činjenici što je blizu 40 procenata od ukupnih sredstava namenjeno ekonomskom razvoju, a da pri tome nije ugrožen nijedan segment u drugim sferama u kojima AP Vojvodina ima nadležnosti.

Budžet za 2018. veći je za pet milijardi dinara u odnosu na ovogodišnji, a prvi čovek pokrajinske administracije je ocenio da su tu razliku stvorili zaposleni u kompanijama koji su obezbedili dobit, jer deo poreza na dobit pravnih lica i poreza na dohodak građana pripada i novom budžetu.

Odbornici iz opozicionih odborničkih grupa u Skupštini AP Vojvodine zamerili su što budžet za narednu godinu ne iznosi sedam odsto republičkog budžeta, kao i to što tri sedmine budžeta nisu namenjene za investicije, te da veliki problem predstavlja i to što i dalje ne postoji Zakon o finansiranju severne Pokrajine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana