Ustupanje zemljišta početkom naredne godine Tanjug

Objavljeno: 18.06.2019. 08:53 Izmenjeno: 18.06.2019. 16:21

Ministar za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić izjavio je da tim profesionalaca radi na pripremi mera za oživljavanje srpskog sela i da se očekuje da će početkom sledeće godine biti raspisan javni poziv za besplatno ustupanje državnog zemljišta ljudima mlađim od 40 godina koji žele da se bave poljoprivredom.

 

On je za današnji Kurir precizirao da se ne radi o poklanjanju, već ustupanju zemljišta onima koji hoće da se bave ratarstvom, povrtarstvom, stočarstvom i poljoprivredom.

„Ustupamo im ga trajno, a to trajno znači dok god ga privode kulturi i nameni i to na način kako to budu propisale stručne poljoprivredne službe, instituti, akademijski Odbor za selo, da ga obrađuju na najsavremeniji način“, rekao je Krkobabić i dodao da će ono biti ustupljeno pod „određenim opštepoznatim uslovima“.

Govoreći o zadrugama, Krkobabić je rekao da se za manje od mesec dana očekuje novi konkurs za pomoć zadrugama, na kome će oko 60 zadruga iz Srbije dobiti sredstva.

„Mali posed zahteva udruživanje. Kad se udruži pet ili više domaćina, imaju šansu da budu robni proizvođači, da smanje troškove proizvodnje i da taj proizvod usmere na pijacu“,zaključio je Krkobabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana