Uspostavljanje linije 404 i izmene režima saobraćaja

Objavljeno: 27.02.2016. 14:25 Izmenjeno: 27.02.2016. 14:25

U delu naselja Ripanj, duž ulica Put za Trešnju i Put za Pavićevac koje do sada nisu bile opslužene javnim prevozom, počev od danas uspostavlja se nova linija 404.

Nova linija 404 (Ripanj /groblje/ – Trešnja /okretnica/), će korisnike iz navedenih ulica povezivati sa centrom naselja i ostalim linijama prevoza.

Na zahtev građana i predstavnika GO Voždovac da se razmotre i opredele uslovi za uspostavljanje javnog saobraćaja u delu naseljenog mesta Ripanj, duž Puta za Trešnju i Puta za Pavićevac, Direkcija za javni prevoz je analizom podataka na terenu, konstatovala da usled postojeće razuđenosti naseljenog mesta Ripanj postoji značajan broj stambenih objekata i korisnika koji se ne nalaze u zoni prihvatljive prostorne pristupačnosti javnom prevozu. Kao rešenje za opslugu ovog dela naselja javnim prevozom predloženo je uspostavljanje linije koja bi povezivala centar naselja Ripanj sa Kragujevačim putem do autobuske okretnice na Trešnji.

Završetkom radova na obeležavanju signalizacije duž Puta za Trešnju i Puta za Pavićevac, odnosno izmeštanjem ED stubova na delu Puta za Trešnju i proširenjem kolovoza na prilazu raskrsnici sa Putem za Brđane, omogućeno je uspostavljnje ove linije.
Trasa linije je sledeća – u smeru ka terminusu „Trešnja /okretnica/“: RIPANj /GROBLjE/ – Erčanska – Put za Trešnju – Put za Pavićevac – Kragujevački put – TREŠNjA /OKRETNICA/, a u smeru ka terminusu „Ripanj /groblje/“: TREŠNjA /OKRETNICA/ – Kragujevački put – Put za Pavićevac – Put za Trešnju – Erčanska – RIPANj /GROBLjE/

Na delu trase na kojem nije funkcionisao javni prevoz, uspostavljeno je tri para novih stajališta: „Put za Aluge“, „Pavićevac 1″, „Pavićevac 2″, kao i stajalište „Prnjavor /škola/“ u smeru ka centru naselja Ripanj. Na liniji 404 radiće radnim danom, subotom i nedeljom jedno vozilo sa intervalom od 60 minuta.  

 

Izmene režima saobraćaja u Ulici braće Jugović

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ izvodiće radove na sanaciji defekta na uličnoj kanalizacionoj mreži, pri čemu će doći do izmene režima saobraćaja u Ulici braće Jugović od Bulevara despota Stefana do Ulice Makedonske od nedelje do 1. marta.

Zatvaranje saobraćaja u Ulici patrijarha Joanikija

Javno komunalno preduzeće „Beograd-put“ izvodiće radove redovnog održavanja, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulici patrijarha Joanikija, od Ulice Vidikovački venac do Ulice XI Krajiške divizije. U fazi I zatvaranje saobraćaja je na snazi u Ulici Patrijarha Joanikija od Ulice Vidikovački venac do autobuske okretnice, od 25. februara do 8. marta.

Tokom izvođenja radova u Fazi I menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način: vozila sa linija 23, 53, 89 i 56N će u smeru ka terminusu Vidikovac, na delu od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija do terminusa Vidikovac, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac, Vinogradski venac, Jablanička, Ibarska magistrala, Patrijarha Joanikija, terminus Vidikovac. U smeru ka gradu, na delu od terminusa Vidikovac do raskrsnice Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija, sledećim saobraćajnicama: Patrijarha Joanikija, Ibarska magistrala, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom. Vozila sa linija broj 59 i E2 će u smeru ka naselju Petlovo brdo, na delu od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija do raskrsnice ulica XI krajiške divizije – Patrijarha Joanikija, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac, Vinogradski venac, Jablanička, Ibarska magistrala, Patrijarha Joanikija i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu, na delu od raskrsnice ulica XI krajiške divizije – Patrijarha Joanikija do raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija, saobraćati sledećim saobraćajnicama: XI krajiške divizije , Ibarska magistrala, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije br.521 će saobraćati na redovnoj trasi. Vozila sa linije 534 će u smeru ka naselju Ripanj, na delu od terminusa Cerak Vinogradi do Ibarske magistrale, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Cerski venac, Vinogradski venac, Jablanička, Ibarska magistrala i dalje redovnom trasom, a u smeru ka terminusu Cerak vinogradi, na delu od Ibarske magistrale do terminusa Cerak vinogradi, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Ibarska magistrala, Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac, terminus Cerak vinogradi.

Faza II – Zatvaranje saobraćaja u Ulici Patrijarha Joanikija od autobuske okretnice do Ulice XI Krajiške divizije, od 8. do 13. marta. Tokom izvođenja radova u Fazi II menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način: vozila sa linija br. 23, 53, 89 i 56N će saobraćati na redovnoj trasi. Vozila sa linija broj 59 i E2 će u smeru ka naselju Petlovo brdo, na delu od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija do raskrsnice ulica XI krajiške divizije – Patrijarha Joanikija, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac, Vinogradski venac, Jablanička, Ibarska magistrala, Patrijarha Joanikija i dalje redovnom trasom. U smeru ka gradu, na delu od raskrsnice ulica XI krajiške divizije – Patrijarha Joanikija do raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija, saobraćati sledećim saobraćajnicama: XI krajiške divizije, Ibarska magistrala, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije br.521 će u smeru ka naselju Železnik, na delu od terminusa Vidikovac do Ibarske magistrale, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Patrijarha Joanikija, Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac, Vinogradski venac, Jablanička, Ibarska magistrala i dalje redovnom trasom, a u smeru ka terminusu Vidikovac, na delu od Ibarske magistrale do terminusa Vidikovac, sledećim saobraćajnicama: Ibarska magistrala, Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joanikija, terminus Vidikovac. Vozila sa linije 534 će u smeru ka naselju Ripanj, na delu od terminusa Cerak Vinogradi do Ibarske magistrale, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Cerski venac, Vinogradski venac, Jablanička, Ibarska magistrala i dalje redovnom trasom. U smeru ka terminusu Cerak vinogradi, na delu od Ibarske magistrale do terminusa Cerak vinogradi, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Ibarska magistrala, Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac, terminus Cerak vinogradi.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog saobraćaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana