Uspešno odstranjen tumor težak 18 kg Studio B

Objavljeno: 05.07.2018. 10:21 Izmenjeno: 07.07.2018. 10:07

Kompleksan hirurški zahvat odstranjenja liposarkoma – retke vrste tumora velikih dimenzija uspešno je izveden u Vojnomedicinskoj akademiji, zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu lečenju. Stanje pacijentkinje, stare 51 godinu, je stabilno, otpuštena je iz bolnice na dalje kućno lečenje.

Ova vrsta maligniteta javlja se u malom broju slučajeva koje prate različite simptomi bolesti. U slučaju pacijentkinje u VMA tumorski proces prečnika 50cm i težine oko 18kg bio je lokalizovan u trbuhu. Iako se za liposarkom hirurgija smatra najefikasnijom metodom lečenja, inače rizičan operativni zahvat uklanjanja tumora ovolikih dimenzija dodatno je komplikovalo prisutvo velikih krvnih sudova i abdominalnih organa.

Nakon gastroenterološke dijagnostike ppuk. doc. dr sc. med. Nebojše Manojlovića iz Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju VMA i konzilijarne odluke o operativnom lečenju, hirurški zahvat izveli su prof. dr Bratislav Trifunović, doc. dr Boško Milev, ppuk. asist. dr Milan Jovanović i dr Živorad Kocevski, anesteziolog dr Aleksandra Ristanović i instrumentarke Marijana Bugarčić i Jasmina Mitrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana