Uspešna vakcinacija na opštini Čukarica Studio B

Objavljeno: 05.04.2021. 13:38 Izmenjeno: 05.04.2021. 13:45

Uspešno nastavljamo drugu fazu imunizacije na teritoriji opštine Čukarica, ističe direktor Doma zdravlja na ovoj opštini Nenad Bjelica i dodaje da trenutno imunizaciju vrše i na punktu za vakcinaciju u naselju Sremčica gde je dostupna ruska Sputnjik ve vakcina.

Još pre početka radnog vremena punkta za vakcinaciju u naselju Sremčica na opštini Čukarica formirao se veliki red sugrađana koji su došli da prime prvu dozu  Sputnjik Ve vakcine. Žitelji Sremčice vrlo su odgovorni kada je imunizacija u pitanju i saglasni su da štiteći sebe na ovaj način štite i druge od Covida 19.

„Vrlo sam zadovoljan jer svakodnevno mogu da se uverim da veliki broj, naročito starijih ljudi, dolazi na vakcinaciju“, kaže direktor Doma zdravlja Čukarica Nenad Bjelica. On najavljuje da će se već sutra početi i sa procesom revakcinacije.

„Trenutno je, uključujući i prigradske naseljie na Čukarici, vakcinisano skoro 32 hiljade stanovnika, nezavisno od punktova na Beogradskom sajmu i Belekspocentru“, ističe Bjelica.

Koordinator za vakcinaciju na opštini Čukarica Filip Stojkanović kaže da opština ulaže ogromnu volju i napor da svakom pojedincu koji želi obezbedi vakcinaciju.

„Na našoj opštini i dalje, svakodnevno, rade kol centri“, podseća Stojkanović i dodaje da su volonteri na raspolaganju najstarijim sugrađanima.

„Volonteri će rado izaći u susret i popuniti prijavu za vakcinaciju. Osim toga, ako ima potrebe organizujemo i prevoz do punkta i nazad do kuće a neretko, u saradnji sa Domom zdravlja vakcinaciju vršimo i u kućnim uslovima kod nepokretnih i polupokretnih lica“, ističe Stojkanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana