Uspešna godina za obrazovanje u Beogradu Beoinfo

Objavljeno: 30.12.2021. 12:46 Izmenjeno: 30.12.2021. 12:46

U 2021. najznačajnija investicija bila je završetak obnove Zemunske gimnazije dok će u narednoj godini biti započeta velika obnova Devete gimnazije i završena rekonstrukcija škole „Mitraljeta“, istakao Slavko Gak.

Protekla godina je bila izuzetno uspešna u sektoru obrazovanja i dečje zaštite imajući u vidu da je to godina u kojoj smo nastavili velika ulaganja u obnovu obrazovnih ustanova, nastavili da proširujemo kapacitete u državnim predškolskim ustanovama i nastavili da vodimo odgovornu sektorsku politiku u čijem fokusu su deca i roditelji, ocenio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Trend rasta budžeta Grada Beograda za obrazovanje i dečju zaštitu ne prestaje od 2012. godine i sve veća izdvajanja uz odgovornu politiku prema najvažnijem sektoru za svaki grad daju nam rezultat na koji smo ponosni. Nastavljamo u istom ritmu i u 2022. – rekao je Gak.

On je istakao da je budžet Grada Beograda za obrazovanje i dečju zaštitu za 2022. godinu razvojan i investicioni i nastavak je kursa zauzetog pre deset godina sa akcentom na decu i uslove u kojima borave i uče.

– Cilj je obnova svih obrazovnih ustanova, a u poslednjih pet godina radove smo imali u više od 50 vrtića i 120 škola sa ukupnim ulaganjima od skoro pet milijardi dinara. To je veliki rezultat, ali tu nećemo stati – istakao je Gak.

Za narednu godinu za obrazovanje i dečju zaštitu planiran je budžet u iznosu od 25 milijardi dinara, što znači da već dve godine zaredom budžet za obrazovanje premašuje 200 miliona evra i to su istorijski iznosi za Grad Beograd.

Sledeće godina, kako je najavio, biće započeti radovi na sanaciji, rekonstrukciji, obnovi još deset škola ukupne vrednosti oko 600 miliona dinara, a spremni su projekti i za kompletne rekonstrukcije još pet škola – OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Vladislav Ribnikar“, Trgovačka škola Stari grad, Sportska gimnazija, Gimnazija Mladenovac.

– Ovo su godine kada Grad Beograd pokazuje kako se zaista brine o deci, i tim tempom nameravamo da nastavimo – zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana