Usavršeno domaće oružje za specijalce Studio B

Objavljeno: 26.12.2017. 14:15 Izmenjeno: 27.12.2017. 09:57

U bazi Specijalne antiteroprističke jedinice (SAJ) predstavljene su usavršene i modifikovane puške i pištolji iz proizvodnog programa namenske industrije Srbije – „Zastava oružja“ iz Kragujevca, u prisustvu potpredsednika vlade i ministra policije Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Ministri  unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojša Stefanović  i  Aleksandar Vulin,  priisustvovali su, u bazi Specijalne antiterorističke jedinice,  predstavljanju  mogućnosti usavršenih i modifikovanih  pešadijskih oružja i opreme, namenjenih vojsci i policiji. Sve prikazano proizvod je domaće odbrambene industrije. Primarni zadatak je opremanje i  modernizacija  odbrambenih snaga naše zemlje, ali  smo svesni da je to i i velika izvozna  šansa Srbije, ocenili su ministri.

Zastava oružje, Teleoptik i Prva petoletka, udružili su znanje, iskustvo i najnovije tehnologije iz različitih oblasti  da bi policiji i vojsci Srbije ponudili nove proizvode: automate, puške, i optiku u rangu najpoznatijih svetskih brendova.  Videli smo šta  domaća vojna namenska industrija može da ponudi policiji, rekao je ministar  Stefanović.

„Mi hoćemo da zamenimo jedan deo starog naoružanja, koje pripadnici policije nose već godinama i da i na taj način doprinesemo da naši policajci budu bolje zaštićeni i efikasniji u izvršavanju redovnih zadataka“, istakao je Stefanović.

Pripadnici SAJ-a, Žandarmerije i Interventnih jedinica policije testirali su nova oružja i opremu, a to, istovremeno, u svojim bazama rade i pripadnici vojske. Oni su, zajedno, kaže ministar Vulin, pripadnici nedeljivog odbrambenog korpusa države Srbije.

„Odbrambena industrija Srbije je još jedan od dokaza zašto je politika vojne neutralnosti dobra i ispravna, jer kad ste vojno neutralni, kada sami odlučujete o sebi i svojoj industriji, onda možete da proizvodite ovakve stvari, onda ste u stanju da svoju pamet sačuvate za sebe i onda ste u stanju da po najnižim mogućim cenama naoružavate svoju vojsku i svoju policiju, a u skladu sa najvišim mogućim kriterijumima i najvišim mogućim standardima. Tako ćemo nastaviti da se ponašamo“, rekao je Vulin.

Proizvodi odbrambene industrije Srbije, podjednako su važni i za vojsku i za policiju, ali i za srpsku ekonomiju. Uposlili smo domaću pamet, iskoristili i modernizovali postojeće kapacitete i dokazali da možemo da budemo konkurentni i na svetskom tržištu, kaže Vulin i dodaje da su proizvodi naše vojne industrije velika izvozna šansa Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana