Turistički natpisi u Beogradu i na francuskom jeziku Studio B

Objavljeno: 08.02.2021. 09:30 Izmenjeno: 08.02.2021. 09:31

Svi turistički natpisi u Beogradu biće do sredine ove godine postavljeni i na francuskom jeziku, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić odgovarajući na pitanja Beograđana putem svog Fejsbuka.

– Trenutno imamo natpise na srpskom, engleskom i kineskom jeziku, a postavićemo natpise i na francuskom jeziku. Kada sam sa predsednikom Vučićem i ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem bio u Jelisejskoj palati tokom razgovora sa predsednikom Francuske Makronom reči je bilo i o njegovoj poseti Beogradu, koja će se desiti do kraja ove godine. On je bio u Beogradu 2019. godine, a pre toga je Širak bio mnogo ranije i od tada je prošlo više od petnaest godina. To jasno govori koliko se sad dobro razvijaju francusko-srpski odnosi i kakav je prijateljski odnos uspostavljen između predsednika Makrona i predsednika Vučića. To je u spoljnoj politici najvažnije, lični odnosi i snaga koju vi imate kao predsednik države u međunarodnoj zajednici koja obezbeđuje bolju poziciju za vašu zemlju – rekao je Vesić i dodao da je ovo, između ostalog, bila tema tokom razgovora u Parizu.

On je podsetio da je naša zemlja priključena frankofonskoj grupi i jedna od naših obaveza je da činimo više na promociji francuskog jezika.

– Odnosi Francuske i Srbije su zaista sjajni i ja kao neko ko zaista voli Francusku znam za taj naš odnos iz Prvog svetskog rata koji je bio veoma značajan.  Treba pomenuti i to da Francuska ima i svoj spomenik u Beogradu, a malo je zemalja koje su podigle spomenik nekoj drugoj zemlji. Srećan sam što su predsednik Makron i predsednik Vučić „resetovali” te odnose na nivo između dva svetska rata kada su oni bili najviši. Francuska ima velike investicije u Beogradu, njihove kompanije samo u Beogradu investiraju oko tri i po milijarde evra. Odnosi su zaista dobri i to je moglo da se vidi u Jelisejskoj palati kada smo bili svi ponosni što smo Srbi – istakao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana