„Upoznajte Alćajmerovu bolest“ na Trgu Republike tanjug

Objavljeno: 20.09.2022. 13:23 Izmenjeno: 21.09.2022. 11:22

Sutrašnji događaj je nastavak rada Crvenog krsta Srbije na podršci osobama sa dijagnozom demencije kao i njihovim porodicama.

Na Trgu Republike u Beogradu  će biti obeležen Međunarodni dan borbe protiv Alćajmerove bolesti, saopštio je Crveni krst Srbije.

Tema ovogodišnjeg obeležavanja je „Upoznajte demenciju, upoznajte Alćajmerovu bolest“ sa fokusom na podršku nakon dijagnoze.

Događaj će otvoriti predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, a na Trgu će biti postavljeni pultovi Srpskog udruženja za Alćajmerovu bolest, Crvenog krsta Beograda, Karitasa Srbije i Volonterskog servisa Zvezdara.

Na njima će biti deljeni informativni i promotivni materijali o aktivnostima ovih organizacija na polju prevencije demencije i podrške obolelima i srodnicima čiji članovi boluju od ove bolesti.

U okviru tekućeg projekta „Inovativne usluge u lokalnoj zajednici I-ČC“ koji finansira Evropska unija, a sufinansira Austrijska agencija za razvoj, Crveni krst od kraja prošle godine koordinira aktivnosti u dva dnevna centra za podršku neformalnim negovateljima koji u porodici imaju članove sa dijagnozom demencije, a kojima upravljaju Crveni krst Sombora i Crveni krst Pirota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana