Uklonjena stranačka obeležja sa Starog sajmišta Tanjug

Objavljeno: 26.01.2018. 16:39 Izmenjeno: 26.01.2018. 16:39

Stranačka obeležja SNS, koja su bila postavljena na Starom sajmištu, uklonjena su, čim je shvaćena greška, a član Predsedništva te stranke Goran Vesić kaže da je mesni odbor stranke plakate postavio bez ikakve loše namere.

 

Vesić je izrazio žaljenje i izvinio se zbog nespretne greške.

„Mesni odbor SNS nespretno je i bez ikakve loše namere postavio stranačka obeležja na Starom Sajmištu. Žao nam je što se to dogodilo i odmah smo reagovali“, rekao je Vesić.

On je u izjavi Tanjugu podsetio da je SNS delima pokazala poštovanje prema žrtvama Holokausta i stradanju Jevreja.

Prva odluka sadašnje gradske vlasti, 2014. godine, bila je da se 10. maj proglasi Danom sećanja na žrtve holokausta u Beogradu, naveo je Vesić.

„Sa mrtve tačke smo pokrenuli projekat pretvaranja Starog sajmišta u memorijalni centar, raselili centralnu kulu, raspisali tender za projekat rekonstrukcije, pripremili Zakon o Starom Sajmištu i osnovali međunarodno telo na čijem se čelu nalazi direktor Centra Simon Vizental Efraim Zurof“, podsetio je Vesić.

Takođe je naglasio i da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je usvojila Zakon o obeštećenju i povraćaju imovine jevrejskih porodica koje su bez naslednika jer su svi članovi ubijeni u holokaustu kao i naknadu jevrejskoj zajednici.

„Sve ovo urađeno je od kako su u našoj zemlji na vlasti Aleksandar Vučić i SNS. Zato ne dozvoljavamo da nam lekcije drže oni koji nisu ništa uradili za Jevreje. Dok su Ðilas i Šapić bili na vlasti u Beogradu delovi koncentracionog logora su izdavani od poslovnog prostora za teretane i restorane. Tako su oni poštovali žrtve holokausta“, rekao je Vesić.

On je pozvao na prekidanje „sa zloupotrebom i politizacijom jevrejskih žrtava od strane opozicije, kojoj, očigledno, ništa nije sveto“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana