Ugovor o budžetskoj podršci pokazatelj partnerstva sa EU Tanjug

Objavljeno: 07.02.2018. 18:29 Izmenjeno: 08.02.2018. 15:12

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da je danas potpisani Ugovor o sektorskoj budžetskoj podršci za Srbiju u vrednosti od 28 miliona evra pokazatelj partnerstva sa Evropskom unijom, ne samo u političkom smislu, već i u drugim segmentima razvoja, poput društvenog i ekonomskog.

 

Brnabić je na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han, kazala da je ovo treći potpisani ugovor i podsetila da je prvi ugovor, koji je u vezi sa reformom javne uprave bio u iznosu 80 miliona evra, dok je drugi koji se tiče direktne podrške obrazovanju iznosio 27 miiliona evra.

Govoreći o juče usvojenoj Strategiji EU za zemlje Zapadnog Balkana, Brnabić je kazala da Strategija predstavlja veliku šansu za Srbiju.

““Mi smo razumeli da ne postoje nikakve garancije, razumeli smo na čemu je fokus, sata su naše obaveze i šta treba da radimo. Vlada će u narednom periodu nastaviti da radi na svim stvarima koje moramo da implementiramo da bismo iskoristili šansu koja je pred nama““, istakla je Brnabić.

Dodala je da su pred Srbijom značajni zadaci i veliki izazovi i istakla da postoji potpuna predanost vlade da uradi ono što treba kako bi Srbija pristupila EU.

““EU je naš strateški cilj, osnovni prioritet i nacionalni interes““, poručila je premijerka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana