UDS: Mesto Srbije je na Zapadu, u EU UDS

Objavljeno: 11.05.2020. 13:19 Izmenjeno: 11.05.2020. 13:19

Mesto Srbije je na Zapadu, u Evropskoj uniji, poručili su danas lideri Ujedinjene demokratske Srbije i naveli da je taj politički savez garant puta Srbije ka EU.

 

Narodna poslanica i kandidatkinja UDS na predstojećim izborima Tatjana Macura navela je da je EU veliki partner i prijatelj Srbije i ukazala na finansijsku pomoć koju je u proteklom periodu Srbija dobijala od EU.“Važno je podsetiti građane koliko je, u stvari, EU naš veliki partner i prijatelj. U poslednjih pet godina EU je, prema podacima koji su javno objavljeni na sajtu Vlade Srbije uložila čak 1,8 milijardi evra pomoći kao podršku našoj državi“, navela je Macura u saopštenju dostavljenom medijima.

U poređenju sa drugim državama koje su u istom periodu pomagale Srbiji, Macura navodi da je to 44 puta više podrške nego što je u istom period uputila Kina.“UDS zna ko su naši partneri i mislimo da ova granica ne bi trebalo da postoji i da naši prijatelji jesu na Zapadu“, rekla je Macura.

Aleksandar Olenik je podsetio da Srbija više od 200 godina „luta između Istoka i Zapada“ i da UDS hoće to pitanje konačno da reši kako bi Srbija „zauzela“ svoje mesto na Zapadu.“Stalno smo na granici. UDS hoće da to pitanje konačno reši i da zauzmemo naše mesto na Zapadu. Da Srbiju odvedemo na Zapad, gde joj je mesto, da ovde iza nas više ne bude granica. Ne samo zbog slobodnog protoka ljudi, ideja, kapitala, trgovine, nego i stvarnog sistema koji takođe nije isti sa ove i sa one strane granice“, naveo je Olenik.

Ukidanjem granice, dodaje on, pravni sistem koji postoji u EU će biti pretočen u Srbiji i građani će imati jednakost pred zakonom i državu koja ih štiti.

Macura i Olenik ponovo su istakli da će normalno stanje za Srbiju nastati tek kada granica ka EU više ne bude zid između Srbije i Evrope u kojoj se mnogo bolje, slobodnije i izvesnije živi.

UDS je politički saveza Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana