Udovičić odao priznanje Zavodu za sport i medicinu

Objavljeno: 05.03.2016. 13:26 Izmenjeno: 05.03.2016. 13:26

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić odao je priznanje Zavodu za sport i medicinu zbog 60. godišnjice od osnivanja, poručivši da će biti pravi nacionalni centar srpskim sportistima i rekreativcima.

„Najava 60. godina duge tradicije je za respekt, u bilo kojoj sferi, a posebno Zavoda koji je imao udeo u uspesima sportista. Napravio je primer drugima jer strani sportisti dolaze da vide kako radi Zavod i kako država ulaže u lekarski sistem. Prava uloga je vidljiva kada se otkriju mogući problemk i spase životi“, rekao je Udovičić na konferenciji za medije u hotelu Trim.

On je dodao da je cilj da se pokaže da sport ne sme da bude finansijski nepristupačan, posebno deci.

„Zavod je prošle godind obavio 12.000 pregleda, 10.000 analiza i praktično brine o svakom sportisti. Proglasili smo zavod za nacionalni trening centar, što je nedostajalo ranijih godina“, poručio je Udovičić i slikovito objasnio kako je svojevremeno sam bio na pregledima u Zavodu.

„Imao sam devet godina kada sam došao na pregled, a stručnjaci su mi rekli da ću biti visok 195 centimetara. Znam da su tu vest u kući svi primili sa nevericom. Ipak, ispostavilo se da su oni bili na kraju u pravu“.

Direktor Zavoda za sport i medicinu Goran Bojović zahvalio se ministartstvu omladine i sporta i Udovičiću jer su prepoznali značaj institucije.

„Čast mi je i zadovoljstvo što je Zavod kroz 60 godina menjao osnivače i imena, ali osnovna delatnost je briga o perspektivnim sportistima, a novim Zakonom postao nacionalni trening centar. Planovi su jasni, težimo ka modernizaciji, zaključio je Bojović.

Zavod je formiran 9. marta 1956. godine, kada je tadašnji saziv Skupštine SFRJ doneo odluku da se oformi Jugoslovenski zavod za fizičku kulturu, a Uredbu je potpisao lično tadašnji predsednik Josip Broz Tito.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana