Ublažene mere: Policijski čas od 18 sati Tanjug, Studio B

Objavljeno: 21.04.2020. 09:26 Izmenjeno: 21.04.2020. 21:32

Ublažene mere u borbi protiv korona virusa: Policijski čas trajaće od šest po podne do 5 ujutro, stariji od 65 godina od tri puta nedeljno mogu u šetnju na 30 minuta, a zelene pijace biće ponovo otvorene. Dozvoljen rad i automehaničarskim i vulkanizerskim radnjama, obućarima, krojačima, hemijskom čišćenju, knjižarama…

Najduži policijski čas, koji je trajao 84 sata, od petka u 17 časova, završen je jutros u 5 sati. Od danas zabrana kretanja počinje sat vremena kasnije, u 18 časova.

Građani stariji od 65 godina moći će od danas da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u trajanju od pola sata, jedna je od novih olakšavajućih mera koje je na juče usvojila Vlade Srbije, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem medicinske struke. Penzioneri će pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do jedan sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Zelene pijace od danas su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa. U Beogradu pijace će biti otvorene od srede.

Od danas je takođe dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…Zaposleni u ovim objektima kao i građani koji ulaze u njih moraju da imaju zaštitnu opremu, maske i rukavice, kao i neophodna sredstva za dezinfekciju.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da od danas nastave rad u punom kapacitetu.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva), a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana