KP demantuje Sputnjik Tanjug,Beta

Objavljeno: 20.01.2018. 12:54 Izmenjeno: 20.01.2018. 20:46

Sputnjik je ranije danas preneo da je kosovska policija u jednoj kafani u gračanickom selu Livađe, većinski nastanjenom Srbima, od šestorice Albanaca oduzela dva pištolja, municiju i dva noža, a kosovska policija u međuvremenu je izdala saopštenje u kojem tvrdi da ti navodi nisu tačni.

Selo Livađe graniči se sa Lapljim Selom, u kojem danas popodne treba da boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru posete KiM.

Policija Kosova je odbacila kao netačne informacije prema kojima je u Lapljem selu u blizini Prištine uhapšeno šest osoba koje su navodno bile naoružane i kod kojih je policija pronašla oružje.Prema navodima policije niti je bilo hapšenje niti bilo kakvog incidenta o kojem su izveštavali neki mediji u Beogradu.

Policija je takodje kao netačne odbacila informacije da je jedna osoba u vozilu na ulasku u Prištinu iz pravca Veternika omela kolonu vozila u kojoj se navodno nalazio Vučić.

Policija je zaustavila jedno vozilo koje se nije odmah sklonilo sa puta, ali nije uhapsila nikoga.

Odbacila je kao netačno da se radilo o koloni vozila gde je bio predsednik Srbije i dodala da se Vučić u to vreme nalazio u Kosovskoj Mitrovici.

U Prištini i okolini, kao i u naseljima na Kosovu koje će posetiti Vučić je mirno i nije bilo nekih bezbednosno interesantnih incidenata.
Putni pravci koji iz Kosovske Mitrovice vode prema Prištini, Gračanici i Lapljem selu su pokriveni policijskim patrolama a preduzete su mere najvišem nivou predvidjene za dolazak predsednika država.

Takve mere su preduzete i u Gračanici i u Lapljem selu gde se očekuje da boravi srpski predsednik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana