U petak otvaranje civilnog Aerodroma „Morava“ Tanjug

Objavljeno: 26.06.2019. 18:35 Izmenjeno: 26.06.2019. 18:35

Aerodrom “Morava“ biće otvoren za civilni vazdušni saobraćaj u petak, 28. juna, u toku su završne pripreme, a Mihajlo Zdravković, direktor preduzeća “Aerodromi Srbije”, rekao je  da već postoje interesovanja avio kompanija za letove sa ovog aerodroma.

„Aerodrom Morava nije mogao do sada biti ponuđen avio kompanijama jer nije imao dozvolu za rad. Očekujemo da je do kraja nedelje dobijemo, i onda ćemo zvanično moća da krenemo u razgovor sa operaterima. Interesovanja postoje, a određene avio kompanije su već dolazile“, rekao je Zdravković.

Direktor preduzeća “Aerodromi Srbije” veruje da će do zimskog perioda imati prve ugovore sa kompanijama.

“Manji avioni su svakako tu i njih očekujemo odmah nakon otvaranja aerodroma “Morava“”, ističe Zdravković.

Prema njegovim rečima, na aerodromu je trenutno zaposleno 37 radnika, uglavnom iz Kraljeva i Čačka. Radnici su prošli obuku u Nišu, ali im tek predstoji dodatna obuka kako bi dobili zvanične sertifikate.

“Do tog trenutka imaćemo ispomoć ljudi sa Niškog aerodrome, jer preduzeće “Aerodromi Srbije“ upravljaju i aerodromom u Nišu. Tako da će kolege koje imaju dozvolu pomoći novozaposlenima u Kraljevu”, rekao je Zdravković.

Sletna pista je rekonstruisana, ugrađen je sistem svetlosnog obeležavanja, tako da su, prema rečima Zdravkovića, ostala samo još određena fina doterivanja kako bi svih 2.265 metara, koliko je dugačka pista, bilo u funkciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 20°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana