U Muzeju Vuka i Dositeja koncert gitaristkinje Ane Havran Beoinfo

Objavljeno: 19.07.2016. 17:41 Izmenjeno: 19.07.2016. 17:41

U okviru manifestacije „Muzej u srcu grada”, koju Narodni muzej u Beogradu tokom leta realizuje u Muzeju Vuka i Dositeja, posetioce očekuju raznovrsni programi za decu i za odrasle. Narednih dana održaće se nekoliko koncerata na otvorenom.

U dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja u četvrtak, 21. jula, u 20 časova održaće se koncert klasične gitare. Maturantkinja Muzičke škole „Kosta Manojlović” Ana Havran (Anna Havran) nastupiće u Beogradu pred svoj nastavak školovanja na Muzičkoj akademiji u Pragu. Na programu će biti Bahov preludijum, fuga i alegro iz svite 998, M.M. Pons sa Meksikanskom sonatom, Vila-Lobosova 11. etida i Hoakin Rodrigov fandango.

Troje učenika Srednje muzičke škole „Kosta Manojlović” nastupiće u subotu, 23. jula, u 20 časova. Dimitrije Ninković će na gitari izvesti odabrana dela Albineza, Sora, Bariosa i Turina, dok će duo Ad Libitum, koji čine Marina Dominji i Ana Havran, na flauti i gitari nastupiti sa kompozicijama Baha, Pjacole, Sora, Krare i Ibera.

U četvrtak, 28. jula, u 20 časova koncert će održati Trio Alkonost. Sastav čine mlade umetnice u usponu: Ana Radojičić, flauta, Branislava Podrumac, sopran,  i Dina Čubrilović za klavirom. Na repertoaru će biti kompozicije Debisija, Despića, Trajkovića i Ljubice Marić. Koncert se realizuje u saradnji sa Udruženjem „Kulturni element”.

Redovni termini za obilazak muzeja sa vođenjem kroz izložbenu postavku  posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta, su utorkom u 12 i subotom u 17 časova. Zainteresovani posetioci mogu se bez prijavljivanja priključiti grupi u ovim terminima. Takođe, postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na eduka@narodnimuzej.rs, za koje se posebno organizuje vođenje kroz muzej. Pored toga petkom u 10 časova uveden je redovni termin za vođenje kroz postavku na engleskom jeziku.

Muzej za bake, deke i unuke je petkom od 12 do 13 časova. Ukoliko posete Muzej Vuka i Dositeja, odrasle  očekuje predstavljanje muzeja i postavke u skladu sa njihovim interesovanjima, dok smo za najmlađe pripremili zanimljive interaktivne radionice. Aktivni muzej je četvrtkom u 18 časova i u okviru njega održava se radionica aikida na otvorenom. Radionice se realizuju u saradnji sa Aikido klubom „Singidunum”.

Muzej Vuka i Dositeja radi utorkom, sredom i petkom od 10 do 17 časova, četvrtkom i subotom od 12 do 20, a nedeljom od 10 do 14 časova. Nedeljom je ulaz besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana