U Lazarevcu novi video nadzor i panik taster Tanjug

Objavljeno: 25.01.2018. 16:28 Izmenjeno: 26.01.2018. 09:26

U Policijskoj stanici Lazarevac je predstavljen sistem video nadzora, koji pored kamera visoke rezolucije sadrži i panik taster, a sve to je povezano sa monitoring centrom u policijskoj stanici.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je policijsku stanicu u Lazarevcu. “U Policijskoj stanici Lazarevac imali smo priliku da vidimo novi sistem video nadzora, koji je jedan od najmodernijih u Beogradu“, rekao je Stefanović. On je objasnio da je, pored sistema kamera koje prate kretanje vozila i detektuju svaki detalj, u Lazarevcu, po prvi put na području Beograda, ugrađen i panik taster koji svaki građanin, ukoliko je ugrožen, može aktivirati i povezati se odmah sa policijskom stanicom.

Istakavši da ugradnja ovog video nadzora pokazuje tendenciju Ministarstva unutrašnjih poslova da ide u korak sa vremenom, Stefanović je naglasio da će Ministarstvo nastaviti da investira u poboljšanje uslova rada policijskih službenika i da će u narednom periodu nastaviti sa modernizacijom voznog parka, ali i nabavkom novih računara.

Ministar je najavio da će u Lazarevcu ove godine biti započet i veliki projekat izgradnje nove policijske stanice, koja bi trebalo da bude završena u narednih godinu i po dana. „Pored novog vatrogasnog doma, policajci u Lazarevcu dobiće i novu policijsku stanicu”, rekao je Stefanović, koji se zahvalio opštini Lazarevac na pomoći koju je pružila u realizaciji projekta video nadzora.

Ukazavši da je opština Lazarevac i ranije pružala podršku policiji u nabavci opreme i modernizaciji prostora, Stefanović je rekao da je to dobar primer saradnje lokalne samouprave i policije. “Nadam se da će građani nastaviti dobru saradnju sa policijom, jer je policija u zajednici pravi primer kako možemo da podignemo bezbednost svih ljudi koji žive u našoj zemlji“, zaklučio je ministar policije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana