U kamionima sakriveni herbicidi i nafta Tanjug

Objavljeno: 30.05.2018. 14:33 Izmenjeno: 30.05.2018. 14:33

Carinici su u poslednja dva dana na graničnom prelazu Vatin sa Rumunijom sprečili krijumčarenje nafte, ali i herbicida u kamionima koji su u Srbiju dolazili iz Rusije, saopštila je Uprava carina.

Carinci su našli dva kanistera sa ukupno 40 litara ukrajinskog herbicida „pikador“ u kamionu sa prikolicom čačanskih registarskih oznaka,

Vozač kamiona iz Užica prethodno je rekao da osim čađi iz Ukrajine, koju je transportovao ka Pirotu, nema ništa dugo da prijavi, da bi carinici u fabričkoj šupljini ispod kreveta iza suvozačevog sedišta našli sakriveni tovar.

Carinici su juče na Vatini u kamionu užičkih registracija našli u boksu prikolice najpre dva kanistera sa po 25 litara nafte, a u luferu iznad kabine kamiona još četiri kanistera sa po 20 litara.

Vozač, takođe iz Užica, rekao je carinicima da u kamionu nema ništa osim cinka, koji je prevozio iz Rusije ka Rumi, a da za naftu koju je kupio u Rusiji nema račun.

Neprijavljena roba je privremeno oduzeta i predata carinskoj ispostavi u Vatinu do okončanja prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv dvojice vozača kamiona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana