Spasovdanske večeri na platou ispred crkve Svetog Marka tanjug

Objavljeno: 10.06.2024. 11:57 Izmenjeno: 11.06.2024. 10:11

U okviru proslavljanja Spasovdana, slave grada Beograda, Kancelarija za saradnju sa mladima Srpske Pravoslavne Crkve, uz podršku Opštine Palilula, hrama Svetog apostola i jevanđeliste Marka i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, organizuje, sa blagoslovom patrijarha srpskog Porfirija, Spasovdanske večeri, koje počinju večeras i trajaće do 12. juna. Spasovdanske večeri počeće u 19 časova […]

U okviru proslavljanja Spasovdana, slave grada Beograda, Kancelarija za saradnju sa mladima Srpske Pravoslavne Crkve, uz podršku Opštine Palilula, hrama Svetog apostola i jevanđeliste Marka i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, organizuje, sa blagoslovom patrijarha srpskog Porfirija, Spasovdanske večeri, koje počinju večeras i trajaće do 12. juna. Spasovdanske večeri počeće u 19 časova na platou ispred crkve Svetog Marka na Tašmajdanu, saopštila je Srpska pravoslavna crkva. U okviru Spasovdanskih večeri biće održani koncerti na kojima će nastupiti poznate etno grupe, vokalni izvođači i brojna beogradska kulturno-umetnička društva i folklorne grupe. Večeras će nastupiti muzički ansambl Fenečki biseri, a u sredu, 12. juna nastupiće, između ostalih, Pavlina Radovanović.

Đakon Nemanja Radovanović iz crkve Svetog Marka rekao je za Tanjug da će se tada održati koncerti etno grupa, vokalnih izvođači i beogradskih kulturno-umetničkih društava i folklornih grupa. „Večeras će nastupati kulturno umetnička društva od 19 časova, a sutra će imati izvođenje naša čuvena Pavlina Radovanović iz Orahovca sa Kosova i Metohije. Biće upriličen niz događaja kako bismo dočekali slavu Grada Beograda uzveličali još više i osetili i setili da je to naša zajednička slava. U navečerje prestoničke slave, u sredu, 12. juna, u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u 17 časova biće priređen svečani doček moštiju Prepodobnog oca našeg Justina Ćelijskog i čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Znamenje, a zatim će biti služeno praznično bdenije“, rekao je Radovanović. On je tokom trajanja manifestacije najavio posetu prvojerarha Ruske Zagranične Crkve, Mitropolita istočnoameričkog i njujorškog Nikolaja, koji će u Beograd doneti čudotvornu ikonu Majke Božje Znamenje. Dodao je da će u četvrtak ujutru biti održana liturgija u hramu Svetog Save, gde će Patrijarh srpski Porfirije, zajedno sa mitropolitom Nikolajem služiti liturgiju. „Svečana slavska litija sa kivotom sa svetim moštima Prepodobnog oca našeg Justina Ćelijskog i čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Znamenje krenuće u 19 časova od Vaznesenjskog hrama ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija, gde će Patrijarh čitati delove iz svetog Jevanđelja“, rekao je đakon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana