Trivan i Mirović o zaštiti životne sredine Tanjug

Objavljeno: 30.01.2018. 19:19 Izmenjeno: 30.01.2018. 19:22

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović saglasili su se danas u Novom Sadu da je zaštita životne sredine svakako jedan od najznacajnijjih prioriteta AP Vojvodine i Republike Srbije.

 

U razgovoru o najaktuelnijim pitanjima zaštite životne sredine razmatrana je buduća saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Pokrajinske vlade.

„Sagovornici su se saglasili da je zaštita životne sredine svakako jedan od najvažnijih prioriteta AP Vojvodine i Republike Srbije u celini, te da će biti formiran zajednički tim koji će raditi na ovim pitanjima, i rešavanju iz prošlosti nagomilanih ekoloških problema“, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite za životnu sredinu.

U razgovoru je iskazana spremnost predsednika Mirovića da AP Vojvodina poveća svoje administrativne kapacitete u ovoj oblasti i formira zaseban sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Ministarstvo će sa svoje strane učiniti sve da pomogne realizaciju svih ekoloških projekata u Vojvodini, istovremeno sarađujući sa svim institucijama, lokalnim samoupravama, ali i javnim preduzećima.

Posebno je ukazano na važnost saradnje Ministarstva sa javnim preduzećima „Vode Vojvodine“ i „Vojvodinašume“, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana