Tribina koalicije „Da oslobodimo Beograd“ o socijalnoj zaštiti Tanjug

Objavljeno: 02.02.2018. 21:17 Izmenjeno: 02.02.2018. 22:06

Prva sa izborne liste „Da oslobodimo Beograd“, Vesna Rakić – Vodinelić, istakla je da ta koalicija ima nameru da „oslobodi Beograd od siromaštva“ kroz veća socijalna davanja, navodeći se tu ne završava „socijalizacija života“ u gradu.

„Sigurni smo da u budžetu ima dovoljno mesta i prostora da se povećaju izdaci za socijalna davanja, ali tu se ne završava posao socijalizacije života u gradu“, rekla je ona na večeras održanoj trbini o socijalnoj zastiti..

Prema njenim rečima, ukoliko koalicija, na čijoj je ona listi, bude sudelovala u beogradskoj vlasti, plan je da se u kratkom vremenu više obdaništa obezbedi kroz kapacitete u zgradama u vlasništvu Grada, kao i da se povećaju kapaciteti za decu sa ulice i smeštaj odraslim licima.

Kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda sa pomenute liste za beogradske izbore, Ljiljana Lučić, kaže da je Demokratska stranka od osnivanja i učestvovanja u vlasti „dala pečat“ razvoju socijalne politike, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

„Mi smo sistem reformisali i kao prioritete izdvojili – borbu protiv siromaštva i razvoj socijalnih usluga u socijalnoj zajednici. Sve ono što se danas dešava u Beogradu, sa manje ili više uspeha, na polju socijalne politike sprovela je DS. Odluku o proširenim uslugama socijalne zaštite u Beogradu, to smo još mi uradili, međutim, one ne žive danas u onom kapacitetu koji je potreban Beograđanima“, ističe Lučić.

Iz tog razloga, ona smatra da treba povećati broj ljudi koji pomažu u kućama starijim licima i osobama sa invaliditetom, navodeći da je njihov broj u poslednje tri do četiri godine isti, negde oko 1200, a da su potrebe mnogo veće.

„Povećaćemo značajno broj geronto domaćica i ovu uslugu našim starijim sugrađanima, ali ćemo povećati i personalnu asistenciju osobama sa invaliditetom“, rekla je Lučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana