Tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi uvod u velike infrastrukturne radove Beoinfo

Objavljeno: 08.06.2019. 18:34 Izmenjeno: 08.06.2019. 16:33

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović ocenio je, gostujući na Televiziji Hepi, da će povezivanje Novog Beograda sa Čukaricom i Rakovicom tramvajskim saobraćajem biti veoma značajna novina za sve građane Beograda.

 

Mladenović je podsetio da će tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi biti uspostavljen 5. jula

– Pre nekoliko dana imali smo probnu vožnju i mislim da će to za građane biti veoma značajna novina. Postavljeno je 2.7 kilometara šina, a u narednih mesec dana biće obavljeni svi propratni poslovi koji su neophodni za bezbedno funkcionisanje tramvajskog saobraćaja. Saobraćaj preko Mosta na Adi pušten je 2012. godine, ali nisu bili okončani svi radovi. Nakon toga urađena je još jedna saobraćajna petlja na Novom Beogradu, novi bulevar i sada konačno i šine – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, povezivanje Novog Beograda, sa Čukaricom i Rakovicom, omogućiće i uklanjanje starog Savskog mosta i početak radova na izgradnji novog.

– Biće to moderan most, sa po dve trake u oba smera, šinama, pešačkim i biciklističim stazama. Ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju tunela kod Ekonomskog fakulteta, koji bi trebalo da „izađe“ u okolini zgrade MUP-a u Ulici despota Stefana. Takođe, u planu je i tunel koji će kroz Topčidersko brdo spojiti Most na Adi i Autokomandu. Radi se i na proširenju Bulevara patrijarha Pavla, kako bi se smanjile saobraćajne gužve u tom delu grada, ali će sve to biti kompletirano tek izgradnjom pomenutog tunela – istakao je Mladenović.

On je podsetio i na planove vezane za izgradnju novog  mosta preko Dunava kod Ade huje i napomenuo da je realizacija tog projekta važna kako bi se rasteretio Pančevački most.

– U pitanju su zaista veliki infrastrukturni radovi, koji će mnogo toga doneti Beogradu. Stalno povećavanje broja automobila „tera“ na rekonstrukcije i proširenja ulica i bulevara, od kojih će najveći izazov sigurno biti Ulica kneza Miloša, koja bi sledeće godine trebalo da počne da se radi u fazama – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Govoreći o izgradnji  metroa, Mladenović je izrazio mišljenje da će radovi krenuti 2020. godine.

– Francuska kompanija Ežis uradila je pre-fizibiliti studiju,  ali se razgovara i sa još nekim potencijalnim investitorima. Sada samo nadomak početka gradnje i ta šansa mora biti iskorišćena. Metro više nije luksuz već potreba i to ne smemo više da odlažemo – poručio je Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana