Toma Momirović se revakcinisao u Tutinu, pozvao i građane Tanjug

Objavljeno: 28.05.2021. 17:35 Izmenjeno: 28.05.2021. 17:36

Ministar je tokom posete Tutinu odlučio da se revakciniše u tom mestu, gde je procenat vakcinacije građana među najnižim u Srbiji

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović revakcinisao se  u Dom zdravlja u Tutinu i pozvao građane da se vakcinišu.

Ministar je tokom posete Tutinu odlučio da se revakciniše u tom mestu, gde je procenat vakcinacije građana među najnižim u Srbiji.

On je primio vakcinu AstraZeneka, a nosio je majicu sa sloganom „Srbija bez barijera“ (za kampanju za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom)

„Ništa nisam osetio. Želim da poručim građanima da je vakcinacija jedina perspektiva“, rekao je nakon vakcinacije Momirović.

Vakcinisao se i ambasador Turske Hami Aksoj, sa kojim je ministar danas obišao radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, koje izvode turska firma Tašjapi. Vakcinisali su se tom prilikom i sportisti iz tog kraja.

Momirović je rekao da je zadovoljan kako napreduju radovi na tom putu i da bi trebalo da budu završeni u martu, iako je dinamikom projekta predviđeno da radovi budu gotovi u septembru.

Želim da završimo put do marta, ne zbog izbora, već da bi se poslala jasna poruka koliko je vladi stalo do investicija u ovom delu zemlje.

Ministar je dodao da je sada radovima napadnuta cela trasa te deonice od Novog Pazara.

„Otvorili smo neke nove projekte i u Tutinu i u Novom Pazaru, planiramo da uložimo desetine miliona evra u narednom periodu, ali sve to neće imati nikakav smisao ako vakcinacija ostane kao što je sada i u Tutinu i u Novom Pazaru“, naglasio je ministar.

Kaže da medicinski radnici u tom kraju odlično znaju koliko je korona opasna i teška.

„Želeli smo da pošaljemo poruku da svi moramo da se vakcinišemo. Beograd, Novi Sad, Niš, ali i Preševo, izlaze iz korone, veliki broj ljudi je vakcinisan. Mi očekujemo od septembra da imamo i najveće manifestacie i da počnu da se pune stadionu uskoro, ali šta da očekujemo ovde ako vakcinacija ne postigne željeni nivo, osim velikih problema“, naveo je Momirović.

Zamolio je građane da vakcinaciju shvate malo ozbiljnije kako se ne bi ponovilo u tom delu zemlje ono što je bilo pre godinu dana.

„Predvideli smo ovde da izgradimo pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, da rekonsutriišemo 80 kilometara lokalnih puteva samo u Tutinu, a 110 kilometara u Novom Pazaru, da rešimo pitanje kanalizacije i u Tutinu, Novom Pazaru, Sjenici i u Prijepolju, kao i u 75 lokalnih samouprava na teritoriji Srbije. Još malo i krećemo da gradimo autoput od Požege do Boljara, koji će potpuno promeniti komunikaciju ovog dela zemlja sa Beogradom. Imali to smisla ako ovde imamo 10 odsto vakcinisanih. Bolje onda da te pare preusmerimo u bolnice, jer znamo da nas to čeka“, kaže Momirović.

Naglasio je da je vakcinacija trenutno najvažnija stvar i da samo tako Srbija može da realizuje investicije i bude zemlja sa najvećim ekonomskim rastom u Evropi.

Momirović je dodao da se takav investicioni talas, koji se sada realizuje u Srbiji, dešava jednom u sto godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana