Tokom vikenda već četiri hiljade ljudi učestvovalo u anketi o budućnosti Starog savskog mosta   Beoinfo

Objavljeno: 27.10.2019. 12:33 Izmenjeno: 27.10.2019. 12:33

Na sajtu Grada Beograda u toku je anketa o budućnosti Starog savskog mosta, a građani se odlučuju za jednu od ponuđene dve varijante, rekao je glavni urbanista Marko Stojčić.

Kako je precizirao, anketa sa dva moguća rešenja objavljena je u petak.

– Prvo rešenje predviđa da se most prebaci u Park Ušće i da predstavlja svojevrsnu skulpturu u prostoru, dok bi ispod njega bili novi kulturno-turističko-komercijalni sadržaji. U tom slučaju gradio bi se novi pešačko-biciklistički most od Bloka 70 do Ade Ciganlije. Drugo rešenje podrazumeva da se upravo Stari savski most prebaci na pomenutu lokaciju – naveo je Stojčić.

On je u izjavi za TV Prva dodao da oba rešenja otprilike koštaju isto.

– Namera nam je bila da se građani uključe u odlučivanje jer je ovo dosta važna stvar – rekao je Stojčić.

On se osvrnuo i na predlog o kojem se govori po društvenim mrežama da Stari savski most ostane gde jeste, navodeći da ta opcija nije moguća jer je ova veza veoma važna za Beograd i neophodno je da most bude proširen.

– U nastavku Ulice Vladimira Popovića gradi se kružni tok koji saobraćaj usmerava ka budućem mostu koji će imati četiri saobraćajne trake, biciklističku stazu i trotoare. On nadalje nastavlja u tunel, koji je najvažnija stvar koju ćemo raditi kako bi se smanjilo saobraćajno zagušenje i ekološki znatno popravilo stanje u centru grada – rekao je Stojčić, podsećajući da će tunel počinjati kod Ekonomskog fakulteta i završavati se u Despota Stefana.

Glavni urbanista je naveo da će se odluka građana ispoštovati.

– Tokom vikenda već je glasalo oko četiri hiljade ljudi, zbog čega im iskreno hvala – naglasio je Stojčić.

Glasanje traje do 15. decembra. Sledeće godine počinje izgradnja novog mosta, a tek u poslednjoj fazi stari most će se ukloniti, tako da će biti maksimalno u funkciji sve dok ne bude morao da se demontira zbog novog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana